STROJNISTVO.com • Poglej temo - Magnet potnega ventila

Magnet potnega ventila

Problemi in rešitve na področju avtomatizacije procesov, robotike, mehatronike, on-line in off-line merjenja, ...

Moderator: -M-

Magnet potnega ventila

OdgovorNapisal/-a panacej¸ » 24.1.2011 19:00

Pozdravljeni!

Zanima me, če mi lahko kdo pove, če gre pri magnetu iz priloženih slik v PDF datoteki za standardno obliko saj na strani od znanih proizvajalcev (Boschrexroth, Kladivar,...) ne najdem nič podobnega.

Gre za elektromagnet potnega ventila na katerem je "doza" za priklop krmilne žice s krmilnika. Doza vsebuje še dve LED diodi kot indikatorja trenutnega stanja ventila.
Sam magnet jena dozo priključen prek dveh kontakotv. Premer dela ventila na katerem je magnet je fi20 dolžine cca 50mm. Ali se da dobiti kakšno drugačno izvedbo magneta, ki bi imel vsaj luknjo in dolžino enako temu iz slike?
Voltažo napajanja lahko sporočim naknadno.

1295891882_Mahnet_potnega_ventila.zip
panacej¸
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dboy » 25.1.2011 10:00

Ravno kakšna standardna tuljava ni. Najbolj uporabne so na sliki spodaj. Lahko je tole tudi kakšna tajvanska ATEX varianta. Bolj me moti pritrdilna slika tega ventila, ki tudi ni videti standardna, tako da ga v bistvu še zamenjat ne moreš z drugim proizvajalcem. Kaj lahko še kakšna slika od spredaj, da se vidi še spodnja stvar, ker je videti vse skupaj kot večji indirektni ventil. Zakaj se pa tole potrebuje ?

Slika
Dboy
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a panacej¸ » 25.1.2011 10:40

Ko sem iskal proizvajalca sem iskal pod Nordman (tako kot piše na ventilu) v resnici pa jih najdeš pod Northman, ki pa je dejansko tajvanski proizvajalec.
Gre se za ventil za odpiranje in zapiranje čeljusti CNC stružnice.

Ventil z enako oznako sem našel tudi v kosovnici v dokumentaicji... Oznaka je: SWH-G02-D2-A110-10 iz njihega kataloga na http://www.northmanfp.com/
je razvidno, da je MOUNTING SURFACE: ISO 4401-AB-03-4-A.
Je to standard izvrtin katerih se držijo tudi evropski proizvajalci?

Za enkrat hvala!
panacej¸
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Dboy » 25.1.2011 13:38

Ja, ti si v bistvu slikal samo elek.škatlo za njihov tip ventila SWH (ELECTRICAL SURGE CONTROL MODEL) in ne celega ventila. Lahko samo potrdim, glede na njihovo stran, da je pritrdilna slika ventila po standardu CETOP NG06, oz. ISO 4401-03.

Slika
Dboy
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a panacej¸ » 25.1.2011 13:42

Slika je slaba zaradi nedostopnosti na stroju saj bi moral odmontirat celoten blok itd...
Bom še malo pobrskal pri drugih proizvajalcih čene pa nabavim nov ventil.

Še enkrat hvala za pomoč.

Lep pozdrav!
panacej¸
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Avtomatizacija, robotika, mehatronika, senzorika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov