epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
/ napisal/-a:
Lesy1, moraš priznati, da pri večini zagovedenih monterjev obstaja kar velika možnost da si olajšajo delo s podaljšanjem ročice moment ključa s cevjo. Res ni po navodilih, samo pogovarjamo se o tem kako nekomu vbiti v glavo zakaj tega ne sme narediti. Če boš rekel samo zato, ker tako piše v navodilih... Ajej, pejd v Merkurc šraufe prodajat, ker za drugo nisi![]()

Torej, tule je bolj tuga, pa sem na ....

vili napisal/-a:kolesne šraufe sem na fišotu, na stoenkah in jugotihzategoval tako da sem stopil na zastavin ključ, ja pri turbinah smo in še vedno uporabljamo moment ključe, za vijake prirob na tlačnih vodih in za vijačenje sklopk pogonske gredi generatorja, lahko je na "klik" ap pa na "CAGER", ta ne laže nikoli..., samo takrat če je "zjeban"..., ja lahko daš pa na moment ljuč tudi metrski ror , sploh ne vem zakaj ne...

nabijač napisal/-a:Po moje je tistemu preskočnemu mehanizmu vseenoo kje na ročici zateguješ.

Pek napisal/-a: je rezultirajoč moment (na vijaku seveda) odvisen od pozicije zategovanja sem se naučil nekaj novega,

Žerjavar napisal/-a:Pek napisal/-a: je rezultirajoč moment (na vijaku seveda) odvisen od pozicije zategovanja sem se naučil nekaj novega,
Si napačno razumel. Na vijak vedno deluje moment ki ga ustvariš s silo roke na neki dolžini (položaju) na ročici. Največji možen moment pa je določen z nastavitvijo račne ključa - ni odvisen od položaja sile.

Za prikazano sliko je vse OK in tvoje razmišljanje pravilno.Pek napisal/-a: Prilagam sliko mehanizma z že izpeljanimi enačbami.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov