epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

likalnik napisal/-a:Moje mnenje je da je lahko vodja proizvodnje samo človek ki ve in zna delati na vseh strojih(oziroma pozna vse postopke),ker v nasprotnem primeru boš težko ocenil gdo dela in gdo naredi,če nimate seriskega dela-norme.Imaš lahko delavca ki bo delal 7,5h vse z 25% zmogljivosti stroja ali delavca ki bo delal 5h s 100% zmoglivosti stroja,če sam nimaš izkušenj boš težko ocenil.Je pa v moji bivši firmi bilo običajno da je bil vodja vedno tisti ki je najmanj znal pa veliko govoril,ker za delo ni bil-rezultate pa žanjejo sedaj.

Pozar napisal/-a:še eno vprašanje... kakšna je recimo primerna neto plača za vodjo proizvodnje? 0 let delovne dobe, 3 leta izkušenj preko študenta iz področja strojništva =)

ktm1001 napisal/-a:Pozar napisal/-a:še eno vprašanje... kakšna je recimo primerna neto plača za vodjo proizvodnje? 0 let delovne dobe, 3 leta izkušenj preko študenta iz področja strojništva =)
1400€ + stroški.
Ko boš potem ure + nadure zdelil s to plačo, boš na standardnjih 800€.

Pozar napisal/-a:brez skrbi, vem tud kaj se dogaja pri pripravi dela, tist resujem na drugacni nacin. V večini primerov dobimo mi že načrte itd, smo v bistvu orodjarna ki nima velikega lastnega razvoja (ni to ničelno, ampak ni tako veliko). Velik problem je tudi pri komunikaciji med vodstvom in proizvodnjo, tu pač nastopim jaz da odpravim napake, veliko sem jih ze. Veliko se čaka na komando, na pravo rešitev, nejasnost zahtev. To sem odpravil na projektih kjer jih imam. Sprašujem pač samo za proizvodnjo ja, ker drugje težave lažje rešujem. Sem daleč od tega da krivim le proizvodnjo za napake, ki jih imamo =)

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost