epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Quality napisal/-a:Na vas se obračam z vprašanjem kako izvesti MSA? Vsak si malce drugače razlaga meritve, analizo itd. Rad bi torej spoznal celoten potek, kaj potrebuješ ali obstajajo že napisana navodila? Tudi na internetu je veliko različnih razlag, ki pa so mi "sumljive" saj nikjer ne zajemajo 3D DEA merilnika za katerga potebujem izdelati MSA. Hvala za pomoč.

Quality napisal/-a:Ne razumem, kaj naj bi to pomenilo "green belt tama"?
Gre predvsem za stabilnost merilnega procesa oziroma izvedbo meritev na etalonu, brez premikanja le tega. Ali je potrebno prepenjanje, ali samo vklapljanje programa ali je potreben obdelovanec iz proizvodnje...
Pri analizi je potrebno upoštevati teoretično merilno točko stroja in merilno negotovost z upoštevanjem tipala.

Quality napisal/-a:Zaradi zahteve kupca, da imamo dokazilo o ustreznosti merilnega orodja potrebujem izdelati MSA. Oziroma o odklonih meritev, ki jih kupec potrdi in jih upoštevam pri meritvah.
Merilec sem sam, ha, za spuščanje programa na 3D pa bom že našel še enega, če je to to. Hvala za poslano.

- izogibaj se na začetku sixsigma in raznih teoretikov z nazivo greenbelt ali še huje blackbelt

moi napisal/-a:- izogibaj se na začetku sixsigma in raznih teoretikov z nazivo greenbelt ali še huje blackbelt
zakaj pa to?

Quality napisal/-a:Mi se naj bi šli MSA 1,67 (TS 16949)
Kupec naj bi priskrbel predlogo, vendar smo uslužni in iščemo mi. Malo tudi za primerjavo.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost