Vprašal sem za komentar na izpeljane enačbe, ki jih predela oseba v drugem posnetku. Niste zmožni niti tega... V osnovi velja tisto v kar se vsi zapikujete - premik ročice in sile in konstanten moment, normalno. Gre se za to, da je zadaj še mehanizem za klik. Nastavljene enačbe pokažejo razliko. Kinematiko mehanizma ključa si poglejte...
Temo sem odprl zato, ker mi je bilo zanimivo, da takšne osnove nisem srečal nikjer in je zanimivo, da jo tudi večina ostalih strojnikov ne pozna.
Lesy1, moraš priznati, da pri večini zagovedenih monterjev obstaja kar velika možnost da si olajšajo delo s podaljšanjem ročice moment ključa s cevjo. Res ni po navodilih, samo pogovarjamo se o tem kako nekomu vbiti v glavo zakaj tega ne sme narediti. Če boš rekel samo zato, ker tako piše v navodilih... Ajej, pejd v Merkurc šraufe prodajat, ker za drugo nisi
Meni je drugače zelo jasno kako se z moment ključem zateguje vijake. Tudi priporočam vam, da se ne zanašate preveč na natančnost momenta, ker je še vse kaj drugega vmes, da je vrednost spenjalne sile v vijaku takšna kot mora biti.
Ampak, kot smo že v preteklosti predelali in dokazali, še osnove spenjalne vijačne zveze večini tule gor niso jasne.

Kaj šele par enačb za moment ključ razumeti...