epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Absolutno se strinjam. In še nekaj, nikoli se v takšnih primerih ne določajo osebe zadolžene za projekt imensko pač pa delovna mesta, kot taka. Iz tega izhaja primopredajni zapisnik med službama pri predaji služb. Pa še ena mala zadevica poleg rednih zadolžitev, tekoče zadolžitve se vedno lahko opredeljujejo datumsko, če do takrat ni urejeno... opa, kdo je odgovoren, aha, vodja XX YY? Te stvari prisilijo zaposlene, da si vedno pogledajo t.i. flow chart opravil in če se na njem najdejo, se tudi potrudijo, da iz njega dol pridejo, se pravi ažurnost in opravljena zadolžitev. Sicer za to niti ne potrebuješ ISO standarda!magnum357 napisal/-a:ISO je po mojem nujen v velikih firmah, ker je potem vse urejeno, en razlog pa je tudi ta, da ste potem zaposleni "pogrešljivi", in se vas da hitro zamenjati. Če nekdo nosi pol proizvodnje v svoji glavi, ga ne moreš kar v rit brcnit, če je pa vse napisano, bo bilokdo brez bolečih posegov zamenjal bilokoga. Velike firme pa potem silijo v taka certificiranja tudi manjše in celo enoosebne firme, kjer je to popolna bedarija. Kaj pomaga ISO, če me jutri kap, ali mi pade strešnik na glavo: moje proizvodnje tisti trenutek ni več, z ISO-tom si pa lahko samo nekdo nekaj obriše.
pa srečno

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost