STROJNISTVO.com • Poglej temo - Imt odzračevanje antifriza

Imt odzračevanje antifriza

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

Imt odzračevanje antifriza

OdgovorNapisal/-a bgrguric » 3.12.2023 21:17

Pozdravljeni. Pri traktorju imt 540 sem s tekočo kovino zalepil blok ki je bil varjen in je malo puščalo. Pri tem sem izsputil vodo ven ter zalepil. Ko sem nalival vodo nazaj mi jjo je ostalo cca 4 litre. Ponavadi sem samo zalaufal traktor malo počakal da je prekrožilo in dolil ostalo. Danes pa se traktor ni hotel odzračit in posledično je motor začel kuhat . Kljub vsemu ni in ni hotelo potegniti vode v blok ko je že vse kuhalo je po parih minutah le prekrožilo in temperatura je takoj padla . Nakar sem dolil še ostali antiftiz. Tega problema ponavadi ni bilo mogoče kdo ve zakaj pride do tega . Me pa še zanima je možno kam drugam vgraditi števec za temp. Ker tukaj ima vgrajeno tam ko je termostat in tudi danes sem spremljal temperaturo seveda števec kaže minimalno ker voda ni krožila v motorju pa je kuhalo .
bgrguric
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Imt odzračevanje antifriza

OdgovorNapisal/-a SAJKO » 3.12.2023 23:17

Rekel bi, da je bil termostat zaprt, ker je mrzlo, vendar ima termostat eno majhno odprtino, čez katero bi voda morala it. Mogoče je pa ta odprtina zapacana? V tem primeru bi voda spodaj sicer šla iz hladilnika v blok, napolnit ga pa ne bi mogla, ker zrak navrh ne gre ven. Ko je pa orenk zakuhal, se je pa termostat odprl, pa spustil čez. Vzem termostat ven, pa ga preglej. Drugega skor nima kaj bit, edin če bi bilo spodaj v cevi kaj .Saj 540 mislim, da ima Fiatov motor (Univerzalov), pa je pol tud hladilni sistem tak, kot pri Univerzalu al pa štoretu-nalivaš direkt v hladilnik.
SAJKO
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: Imt odzračevanje antifriza

OdgovorNapisal/-a Sebek » 4.12.2023 18:59

Črpalko še poglej, če ima kaj lopatic še. Možno, da zato ni skrožila voda.
Sebek
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov