Špirovci so armirano betonski med njimi so polnila z betonskimi bloki. Naklon strehe je ca 20°. Debelina nosilnega opečnatega zidu je 30 cm. Širina nadstreška je prava, ker sem jo pomeril. Hiša je bila zgrajena leta 1976 (po podatkih GURS). Strop je monta in verjetno v tem stilu tudi nadstrešek. Vsaj pri vrtanju v balkonska tla, je sveder kar skočil v tla. Kolenčni zid je na podstrešju viden in je iz opeke. Za AB venec nisem preričan, vendar kaj drugega skoraj ne more biti. Ker nimam nobenih pravih podatkov poskušam nekako ugotoviti v kakšnem stanju hiša sploh je.
Pravzaprav sploh ni špirovcev. Streho nosijo AB grede, kot je narisano v prvem prerezu in so naslonjene na opečnata zidova v medsebojni razdalji 4,2 m.
Po načinu gradnje sklepam, da si nekje v področju burje. Kar misliš dodati stropa, ne bo konzola, nimaš možnosti vstaviti gornje armature, ki bi segala vsaj 2 m v obstoječi strop. Bi pa bilo možno narediti enako kot streho, nosilci vzdolž balkona. Jaz bi sebi v takem primeru naredil lahki strop - med zid in konec strehe lesene "late" , med njih toplotno izolacijo in pod njih leseni opaž (11 mm).
Najbrž si narobe razumel. Objekt je zgrajen takšen kot je (leto izgradnje 1976). Jaz bi rad samo razumel, ker pač ni nobene projektne dokumentacije, kako so zgradili vpetje nadstreška in balkonov. Vzdolž balkonov ni nobenih pregradnih zidov, dolžina balkona pa je 14 m. Torej vse nekako visi v zraku. Poleg tega med etažami ni betonskih plošč ampak monta. Moti me ravno to, da nosilci monta stropa potekajo vzporedno z balkonom. Če bi bili pravokotno, bi vse skupaj bilo bolj razumljivo.
Ali je tudi na podstrešju dolžina 14 m brez vmesnega zidu? Koliko je širina med zunanjima zidoma? Iz tvoje skice nisem mogel sklepati, da je bil strop nad balkonom in medetažna plošča narejena hkrati, da bi lahko vgradili zgornjo armaturo v prečni smeri.
Na podstrešju je vsaj v prvi tretjini pregrada z opečnim zidom, do drugih dveh tretjin pa nimam dostopa. Sicer pa mi je dala misliti tvoja opazka
Bi pa bilo možno narediti enako kot streho, nosilci vzdolž balkona.
Mislim, da sem dojel, kakšna je izvedba. Prilagam tloris. Dejansko so nosilci monta stropa položeni vzporedno, kot pri strehi. V stanovanjskem delu ležijo na nosilnih zidovih, pri nadstreških in balkonih pa na AB konzolah. Hvala za potrpežljivost in pomoč.