Napisal/-a racekid » 4.9.2008 8:02
Malo sem zaspal z odgvorom z dne 24.7.08 ampak kar nekaj stvari me je zbodlo v oči; pa po vrsti. Vaš motor je bil pritrjen za podstavek zavore tako kot vsak drug, ki je elastično vpet na temelj torej o betonskem postavku ni govora. Odvitje matice je pogost dogodek na zavori ampak, da je zavrla vaš poizkus je lovska. Povedati je treba, da ste pri preizkušanju presegli vse časovne okvire, ki so vam bili na voljo. Rezultat pa je bil ta, da je motor res enkrat rahitično zaropotal nekje pri 3 ali 4k 1/min in kmalu izdihnil. V vsem tem časovnem obdobju je bil motor več na delovni mizi kot na zavori zaradi predelav in vaših izgovorov zakaj ne deluje tako kot ste obljubljali. Omeniti moram še enotno mnenje vseh prisotnih, da po tem kar so videli ne verjamejo, da se motor lahko zavrti 25k 1/min. Na koncu je bil vaš motor od predelav res ža zmatran in nezmožen delovanja.
Pa še nekaj me moti tisto omenjanje (bog ne daj da bi se delale primerjave) Tesle, Diesela..., vedeti je treba, da so ti fantje po 40 letih dela imeli kaj pokazati, tudi stvari, ki so delovale.
Pa še izkušnja; pred kratkim sem dobil od nezaposlenega taksista na vpogled delujoč prototip rotacijskega motorja. Sedaj se sprašujem kako je mogel človek brez zvez, finančnih virov in poglobljenega strojniškega znanja samo na podlagi intuicije izdelati tak motor - mogoče bi vam bil lahko za vzgled!