Napisal/-a kodrman » 28.3.2011 1:17
Dragi kolega, nisi predelal zadeve, kar je razvidno iz tega tvojega zapisa...
Takrat sem ti rekel, da je tvoj motor uničevalec energije zaradi planetnega pogona, ki ima vedno jalov pretok moči in povzroča izgube. To so uporabljali pri parnih batnih strojih, ker je bila ojnica na začetku patentirana in so se ji nekateri hoteli izogniti. Ko je patent zastarel, je seveda prevladala ojnica, da so se izognili množici ropotije pri pogonu. Ne kvarit mladine s tem.
...Da nadaljujem, govorilo se je o sklopni moči pri planetnih menjalnikih, ki sledi temu, za kakšno prestavno razmerje gre, temu primerno se obnaša tudi izkoristek, kjer so še faktorji kvalitete ozobja, ukrivljenosti zoba (kakšna je korektura), kvaliteta površine, ležajev itd in itd. Vse sem preizkusil. Izdelano je bilo tako, da je bila izvedena 2x V+ korektura v razmerju števila zob, tako je bilo doseženo skoraj popolno kotaljenje z minimalnim spodrsavanjem, in pri višjih vrtljajih,kovinskega dotika ni bilo. Pri preizkusih mehanizma ni bilo slišati...
Zobati venec je tu služil samo zato, da je pridobljeno premično vrtišče, ne pa za odvzem moči. Edino za kar tukaj gre je proti smerno vrtenje, ki pa se nadaljuje, torej je vztrajnost izkoriščena, in je komponenta, ki se masno zaustavlja povsem soosna in ne kot je to pri ojnici, ki se mora kotno zaustaviti in nato vrteti v drugo smer, kar jo omejuje na končnih 19000 obratov pri masi motorja za klasičen avtomobil. V tehničnem smislu, kot je motor izveden ni nobenih ovir, da nebi bil veliko boljši od klasičnega. Edino kar se spotikajo je, da jim ni prav, da ne koristi 4 svečke in da bi trošil manj goriva. Brez težav bi vrtel do 25000 obratov kar, pomeni 5x več predelanega volumna od klasičnega s 5000 obrati na minuto. To je posledično 5x večja moč ali pa 5x manjši motor. Da o življenjski dobi, pri takih pogojih obratovanja, kjer praktično ni kovinskih stikov ne govorim.
Vse je bilo preizkušeno...Pa ne zavajaj nič od tega niso uporabljali pri parnih batnih strojih, to je bil moj patent!!!
Da bil pa je v tistem času tudi Balandin, ki je zadevo rešil malo drugače... Zanj takrat nisem vedel...
Imajo pa nekdanji sovjeti še danes z njegovim mehanizmom, kar nekajkrat manjše Diesel motorje v svojih plovnih objektih, kar tudi ni nikomur mar...
NI PROBLEMA FANT, ALI PA KDORKOLI DRUG ME LAHKO OBIŠČE, KADARKOLI ŽELI, VEDNO BO DOBRODOŠEL...
Kodermanmotor