epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
Žerjavar napisal/-a:Nisem šel gledat objekt. Sem se slučajno tam mimo peljal in ga videl. Res pa sem se dva tedna pozneje na približno isti poti nalašč peljal mimo, že doma pa vzel s sabo fotič, beležko in merilni trak. Ne zaradi Ethana ampak zaradi moje radovednosti. Na ethanovi fotki je stvar izgledala precej drugače in sem imel velike pomisleke glede funkcionalnosti. Sedaj sem videl, da ni konstruktivnih napak niti izrazitih šibkih točk. Je pa po mojem mnenju dopustna obremenitev od snega nekaj manj, kot bi naj za to lokacijo bilo potrebno. Nikakor pa ni narejeno za vse lokacije SLO. Kdo je proizvajalec ne vem, lastnika ni bilo doma (še ni vseljen), da bi se z njim pogovoril, njegov sosed ni vedel želenih podatkov.Duroplast napisal/-a: še namesto Ethana ste šli na lokacijo pogledat kako izgleda objekt...
Mislim, da Ethan sploh ni želel pomoči, želel se je le pohvaliti o svojem nakupu. Očitno je mislil, da ta forum deluje kot "knjiga obrazov".

Žerjavar napisal/-a:@: Klopotan: Skica z osnovnimi merami nosilne konstrukcije? Obremenitev od snega in vetra (lokacija + nmv)?

Žerjavar napisal/-a:Kritina (strešnik, pločevina, …)?

Žerjavar napisal/-a:Nosilec 12 m podprt le na obeh koncih predlagam IPE 500. Spoj s stebrom mora biti ojačan, da se ne bo majal v smeri nosilca.
Pri pločevinasti kritini priporočam smrekove late 6 x 5 cm na razmaku 50 cm, lesene špirovce 16 x 22 cm na razmaku 120 cm. Špirovec nad nosilcem ne sme biti oslabljen, za izravnavo nagiba uporabi klinaste podloge.

Žerjavar napisal/-a:Za steber bo optimalna kvadratna cev. Nekaj težje (dražje) je HEA profil. Nosilec je najcenejši IPE.
Spoj stebra z nosilcem mora prenašati ves upogibni moment stebra zaradi horizontalne sile v smeri nosilca. Ali bo varjen ali vijačen?
Kaj vse boš zapiral z OSB? So vse tri stene in strop? Ali boš vstavljal tudi toplotno izolacijo? Bo prostor pozimi ogrevan?

Košelni napisal/-a:Je Žerjavar še kaj aktiven na tem forumu?

Ne vidim razloga. Če bi pogledal kako temo o nadstrešku, ... zadnji teden, bi prav gotovo zasledil odgovor na tvoje vprašanje.Košelni napisal/-a:Ker na zs nič ne odpiše...

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov