epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Nekaj v tem stilu, kar bo tudi "suzici" všeč:Držati bi se moral načela "Keep it simple stupid",

Žerjavar napisal/-a:Katero formulco za presek okrogle palice pa uporabljaš? Zame ima palica Fi 28 mm presek 6,1 cm2; Fi 20 pa 3,2.Presek pasnice pri HEA 220 je cca 24cm2 kar bi ustrezalo palici fi28mm, pri IPE 240 pa cca 12mm, kar ustreza palici fi20mm.

suzica napisal/-a:Če boš pa še lim dal vmes in tako vse skup zlimal boš pa zadevo pa še bolj ojačal....
Le zakaj najbrž....

Glede na uporabo jeklenice, dvomim, da so bili ta pravi inženirji , verjetno le na papirju. Verjamem, da drži, je pa poves nekajkrat večji, kot bi bil ob uporabi toge palice.Za ojačitve sem vprašal zato, ker sem videl kako so inženirji take ojačitve naredili na smrekovemu tramu ki nosi nadstrešek (ki je večji kot je na sliki od @suzica), ojačitev pa z eno jeklenico pod njim (fi8),
Lesena ojačitev pa ne pride v poštev zaradi izgubljenih 12 cm višine? Bo pa najcenejša varianta steber v sredini.Tako da po vseh nasvetih pride v poštev le menjava, oz. zaenkrat podpora v sredini. Torej bo IPE 240.

acme12 napisal/-a:suzica napisal/-a:Če boš pa še lim dal vmes in tako vse skup zlimal boš pa zadevo pa še bolj ojačal....
Le zakaj najbrž....
Lim na star kriv tram bo švoh efekt.

Žust napisal/-a:
Za ojačitve sem vprašal zato, ker sem videl kako so inženirji take ojačitve naredili na smrekovemu tramu ki nosi nadstrešek (ki je večji kot je na sliki od @suzica), ojačitev pa z eno jeklenico pod njim (fi8), ob podporah trama so sidra skozi tram, na sredini trama pa trikotnik. Takole: http://shrani.si/f/1N/AL/E3oLERH/ojacitev2.png
Potemtakem je tole okras..

Žerjavar napisal/-a:Kot si narisal (verjamem, da je bilo tudi v resnici), da je ojačitev odmaknjena od trama za 2 ali več debeline trama. Je ojačitev 2 (ali več) krat tanjša, kot pa tik ob tramu po tvoji želji.
Žerjavar napisal/-a:Lesena ojačitev pa ne pride v poštev zaradi izgubljenih 12 cm višine? Bo pa najcenejša varianta steber v sredini.

Če boš zamenjal sedanji tram z ustreznim jeklenim nosilcem, daj nosilec višje, da bo zgornji rob v nivoju zgornjega roba prečnih tramov. Za prečne trame pa navari na nosilec (na vsaki strani) ustrezna ležišča. Boš pridobil glede na sedanje stanje verjetno 15 cm višine.višina je problem. Delamo na tem da bo pod tramom 2m višine.

Seveda je možno, vendar mora biti ustrezno močan (visok).spirovec dolg med legama 5,6 m in koliksna mora biti dimenzija njega

Tole 10 x težje postane za širovec le malenkostna razlika. Snega je 200 kg/m2, in lahko dodaš kritine 6 ali 60 kg, je končna razlika za obremenitev špirovca le 26 %.KOUTER napisal/-a:Kritina je pa trimo dom,ki je kar lahka cca.6kg/ m2.Sosed ima podobne dimenzije med legama in enake špirovce pa je kritina Bramac ki je vsaj 10x težja.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost