Za temelje se še nisem odločil, ker se bom prilagodil izvedbi konstrukcije. Glede globine temeljev ni omejitve, ker jih lahko še poglobim po mili volji. Teren kjer bo stal nadstrešek še ni dokončan, potrebno je še nasutje in utrditev v višini 60-80 cm.
Če dobro razumem, bi največjo togost horizontalnih nosilcev okvirja (prečni in vzdolžni) dosegel s kvadratnimi cevmi, npr. 300 x 300 primerne debeline. V sami strehi nameravam vgraditi svetlobne kupole (akripol), ki bojo simetrično razporejene v dveh pasovih med lesenimi nosilci, zato bi želel, da jih s spodnje strani ne zakrivajo zatege. Zato mi je možnost stabiliziranja nosilnih stebrov v globino boljša.
Možnost naslona lesenih nosilcev na nosilni zid hiše in uporabo samo enega vzdolžnega nosilca ter dveh stebrov mi ni ravno po okusu. Za dva vzdolžna nosilca sem se odločil zaradi prehoda strehe nadstreška na desni strani v streho prizidka 2,2m x 5,2m (veža, zid pozidan do višine 2,8m, brez AB plošče), ki je sedaj pokrit z leseno konstrukcijo (enokapnica, naklona 35 stopinj) in opečno kritino , ki bi jo podrl in zamenjal z ravno streho, da bi bilo vse v istem nivoju enako. Tako bi nastala ena streha za parkirišče, vhod in vežo, ter estetsko veliko lepše. Malo sem zakompliciral.Za boljšo predstavo sem pripel datoteko(DWG).
1231167002_Nadstresek_-_iso_-_2.zip
Lep pozdrav.