STROJNISTVO.com • Poglej temo - UPOGIB ENOSTRANSKO VPETE CEVI

UPOGIB ENOSTRANSKO VPETE CEVI

Konstruiranje naprav, strojev, prenosi, gonila...

Moderator: -M-

UPOGIB ENOSTRANSKO VPETE CEVI

OdgovorNapisal/-a ElliottCaleb » 21.12.2020 13:11

Pozdravljeni!
Potreboval bi pomoč, ker sam dovolj ne obvladam izračuna za sledeči upogib.
Imel bi enostransko vpeto kvadratno ali okroglo cev dolžine 1.80m (kakovost: S235) zato me zanima kakšega premera bi morala biti ta cev in koliko mm debeline sten, da bi na koncu cevi lahko deseglo fixno max obremenitev 60kg pri tem pa, da nebi prišlo do upogiba.
Zaradi lažjega prenastavljanja cevi me tudi zanima kaj mi bolj priporočate okroglo ali kvadratno cev, da bi bila ta čim manj masivna a vse eno zmožna zadržati čisto na koncu cevi maksimalno težo 60kg preden se bi začel upogib!
Hvaležen bom za vsako pomoč.
ElliottCaleb
Novinec
Novinec

Re: UPOGIB ENOSTRANSKO VPETE CEVI

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 21.12.2020 15:24

ElliottCaleb napisal/-a:Imel bi enostransko vpeto kvadratno ali okroglo cev dolžine 1.80m (kakovost: S235) zato me zanima kakšega premera bi morala biti ta cev in koliko mm debeline sten, da bi na koncu cevi lahko deseglo fixno max obremenitev 60kg pri tem pa, da nebi prišlo do upogiba.
Zaradi lažjega prenastavljanja cevi me tudi zanima kaj mi bolj priporočate okroglo ali kvadratno cev, da bi bila ta čim manj masivna
Vsaka obremenitev ima za posledico deformacijo - v tvojem primeru upogib. Eden od kriterijev je, da se konstrukcija po razbremenitvi vrne v prvotni položaj.
Kaj je to "prenastavljanje?
Vpetje cevi: na kakšen materjal (konstrukcijo boš pritrdil? Na kak način boš pritrdil, da bo ustrezno vpeta?
Če si že definiral, da bo cev, je to okrogla cev z čim tanjšo steno - bo najmanjša lastna teža. Še lažji bi bil profil IPE.
Ali je možno, da bo kdaj 80 kg - se bo človek iz objestnosti obesil na konzolo?
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.12.2020 15:49

žerjavar:

kaj pa če se bo kdo, ki mu je vse dopizdilo :evil: :evil: :oops: :oops: , kaj pa pol..., bo štrik zdrsnil, če nebo kavlja, s štokrla je kar sunek, ne saja ne...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 21.12.2020 17:27

vili napisal/-a:žerjavar:

kaj pa če se bo kdo, ki mu je vse dopizdilo :evil: :evil: :oops: :oops: , kaj pa pol..., bo štrik zdrsnil, če nebo kavlja, s štokrla je kar sunek, ne saja ne...
Z dobrim izračunom in primernim materjalom se lahko doseže, da bo konzola pri 60 kg normalno trdna, pri 80 kg pa se zruši in ne nudi sidrišča zanki.
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 21.12.2020 19:34

Ne trudite se z odgovori, to je kopija vprašanja, postavljenega dolgo nazaj, s tega foruma.
"Napad" spambota.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 21.12.2020 19:52

fikus_ napisal/-a:Ne trudite se z odgovori, to je kopija vprašanja, postavljenega dolgo nazaj, s tega foruma.
"Napad" spambota.
Ali misliš, da naj zaradi tovrstnih pojavov ignoriramo vprašanja vseh novincev (prvi ali drugi prispevek)?
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.12.2020 20:11

fukus:
verjetno bo res, že po imenu sodeč neka eksotika, ki nas hoče tu gor mal hebatt..., hvala..., ampak kje je keč takih sporočil, mi ne potegne, kaj imajo džipsoni od tega, dobro enkrat dvakrat že malo naserješ ne pa to kar naprej dnevno, kaj je zadaj, razsvetli nas prosim :o :o ...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 21.12.2020 21:09

Malo opazujte prvi botov prispevek v vsaki temi po nekaj časa. Potem se prikažejo zraven še neke spletne povezave. Kaj je na njih naj kdo drug poizkusi :D.
Mislim pa da se povezave dodajo v kolikor je sprovocirana debata, nisem pa siguren. Cilj je čimveč klikov na temo, kar jim včasih uspe. Potem bot smatra, da je tema brana in doda povezave v prvo objavo. Z zelo brano temo poveča možnosti za klik na to povezavo in novim prihodnjim bralcem teme ponudi link že ob branju prve objave.
Pa forumi niso nič. Kaj vse so dogaja na Twitterju, Facebooku ipd. Lahko samo gledaš :o.

Kako se rešiti te nadloge, naj pa moderatorji povedo. Verjetno se da filtrirati po uporabnikih, ki imajo samo eno objavo in še to takoj po prijavi na forum. Nato pritisneš delete in jih ni več. Pa še kakšnega nič krivega zraven izbrišeš, kar je pa kolateralna škoda. Vsaj tako pravijo moderatorji na Twitterju :D.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 21.12.2020 21:19

grega:
hvala za pojasnilo, ma malo sem še zadaj, jebiga, ma se počasi učim... :D :D
ampak, če imam na face - tu dve tri resne prijateljice, a sem ogrožen... :o :o
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a grega09 » 22.12.2020 9:05

Lahko je še tudi, da nekdo uči neko svojo umetno inteligenco (nek program, ki ga je spisal, nevronske mreže, itd.) s pomočjo tega foruma. Ko bo zadovoljivo izpopolnjena, bo šla opravljati svojo pravo nalogo. Kaj pa to je pa nihče ne ve :D.
grega09
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 22.12.2020 9:38

Tega vprašanja se slučajno spominjam, zato sem napisal tisto zgoraj. Vsekakor pa se z takšnimi "vprašanji" lahko dela krivica novo prijavljenim na forum.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 22.12.2020 10:44

glede BOT-ov priznam, sem bil totalni analfabet, se samo malo hecam po face-tu, imam dela dovolj s "čisto energijo" s kruto mašinerijo, da lahko otipaš in vidiš, jebiga fahidiot :D , sem šel pa zdaj po par straneh malo na blic pogledat, pa to je grozljivka :oops: :o ...

si je pa tega "robota" izmislil čeh ČAPEK pred ohoho :o v svojem delu RUR, če se ne motim pride to iz glagola rabota - delo, torej delavec :D ...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 22.12.2020 16:31

grega09 napisal/-a:Kako se rešiti te nadloge, naj pa moderatorji povedo. Verjetno se da filtrirati po uporabnikih, ki imajo samo eno objavo in še to takoj po prijavi na forum. Nato pritisneš delete in jih ni več. Pa še kakšnega nič krivega zraven izbrišeš, kar je pa kolateralna škoda. Vsaj tako pravijo moderatorji na Twitterju :D.

Žal nisem vsemogočen, kar se tiče pooblastil.
Je pa očitno res, da je lažen račun, prav tako kot o 3 čeljustni glavi.
-M-
Moderator
Moderator

OdgovorNapisal/-a MedMax » 22.12.2020 17:08

-M- napisal/-a:Žal nisem vsemogočen, kar se tiče pooblastil.
Je pa očitno res, da je lažen račun, prav tako kot o 3 čeljustni glavi.

pa skoraj vse teme o procesnih inženirjih so tudi od boota.
MedMax
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a -M- » 22.12.2020 18:22

MedMax napisal/-a:pa skoraj vse teme o procesnih inženirjih so tudi od boota.

Najbolje je prijavit takšne teme.
-M-
Moderator
Moderator

Naslednja

Vrni se na Konstruiranje in mehanika

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost