epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Vsaka obremenitev ima za posledico deformacijo - v tvojem primeru upogib. Eden od kriterijev je, da se konstrukcija po razbremenitvi vrne v prvotni položaj.ElliottCaleb napisal/-a:Imel bi enostransko vpeto kvadratno ali okroglo cev dolžine 1.80m (kakovost: S235) zato me zanima kakšega premera bi morala biti ta cev in koliko mm debeline sten, da bi na koncu cevi lahko deseglo fixno max obremenitev 60kg pri tem pa, da nebi prišlo do upogiba.
Zaradi lažjega prenastavljanja cevi me tudi zanima kaj mi bolj priporočate okroglo ali kvadratno cev, da bi bila ta čim manj masivna

Z dobrim izračunom in primernim materjalom se lahko doseže, da bo konzola pri 60 kg normalno trdna, pri 80 kg pa se zruši in ne nudi sidrišča zanki.vili napisal/-a:žerjavar:
kaj pa če se bo kdo, ki mu je vse dopizdilo![]()
![]()
![]()
, kaj pa pol..., bo štrik zdrsnil, če nebo kavlja, s štokrla je kar sunek, ne saja ne...

Ali misliš, da naj zaradi tovrstnih pojavov ignoriramo vprašanja vseh novincev (prvi ali drugi prispevek)?fikus_ napisal/-a:Ne trudite se z odgovori, to je kopija vprašanja, postavljenega dolgo nazaj, s tega foruma.
"Napad" spambota.

grega09 napisal/-a:Kako se rešiti te nadloge, naj pa moderatorji povedo. Verjetno se da filtrirati po uporabnikih, ki imajo samo eno objavo in še to takoj po prijavi na forum. Nato pritisneš delete in jih ni več. Pa še kakšnega nič krivega zraven izbrišeš, kar je pa kolateralna škoda. Vsaj tako pravijo moderatorji na Twitterju.

-M- napisal/-a:Žal nisem vsemogočen, kar se tiče pooblastil.
Je pa očitno res, da je lažen račun, prav tako kot o 3 čeljustni glavi.

MedMax napisal/-a:pa skoraj vse teme o procesnih inženirjih so tudi od boota.

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost