epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

hurikhan napisal/-a:Sneg me ne skrbi preveč, ker ga pri nas (Miklavž na Dravskem polju) skorj ni več videti.
Zakaj bi bila problematična pritrditev na obstoječ zid?

Žerjavar napisal/-a:hurikhan napisal/-a: 21 kN - mora vzdržati opečni zid pritisk posameznega vijaka (sidra).

Ti stebri so lahko zelo moteči. Morda je v bližini potrebnega sidranja betonski venec? Morda strošek večjega števila sider?hurikhan napisal/-a:Torej bi bilo boljše še zadaj dat 3 stebre?

Žerjavar napisal/-a:Ti stebri so lahko zelo moteči. Morda je v bližini potrebnega sidranja betonski venec? Morda strošek večjega števila sider?hurikhan napisal/-a:Torej bi bilo boljše še zadaj dat 3 stebre?

hurikhan napisal/-a: Lahko bi pa seveda dal več sider, to ni problem.
Koliko bi pa naj bile dimenzije lesenih delov?

Žerjavar napisal/-a:hurikhan napisal/-a: Lahko bi pa seveda dal več sider, to ni problem.
Koliko bi pa naj bile dimenzije lesenih delov?
Se strinjam. Povej več o zidu: votlaki, omet, izolacija, ... , debeline, ...
Boš naredil roke na stebre?

Klinker je močno (2 x )žgana polna opeka. Verjetno je navadna polna opeka (morda še starega formata).hurikhan napisal/-a:Zid je star, opečnat (klinker se mi zdi da se reče).

Žerjavar napisal/-a:Klinker je močno (2 x )žgana polna opeka. Verjetno je navadna polna opeka (morda še starega formata).hurikhan napisal/-a:Zid je star, opečnat (klinker se mi zdi da se reče).
Verjetno boš prej ali slej delal na zid fasadno izolacijo?

hurikhan napisal/-a:Verjetno je navadna poln opeka,... Izolacijo bom vsekakor enkrat delal,.

Žerjavar napisal/-a:hurikhan napisal/-a:Verjetno je navadna poln opeka,... Izolacijo bom vsekakor enkrat delal,.
Predlagam za vsak špirovec (L = 300 cm) konzolo iz kosa valjanega kotnika (morda LNP 100 x 200 x 14 ali varjen iz pločevine) in zaprta konca s trikotno pločevino. V zid sidran z navojno palico (ali dve), lepljeno v zid. Pri vgradnji izolacije se trdi zaščitni fasadni sloj (lepilo + mrežica) ne sme sprijeti s konzolo ali špirovcem.
Na prostem koncu špirovca je lahko lega (730 cm) na 3 stebrih ali pa tanjši steber za vsak špirovec, kar ti omogoča enostavno ograjo in zapiranje balkona (okna). V tem primeru so stebriči brez rok, nadomešča jih diagonala (ali dve) izpod špirovcev.
Pri trapezni pločevinasti kritini je razmak špirovcev 150 do 200 cm.

hurikhan napisal/-a:Ti pločevinasti paneli za kritino so širine 100 cm. Mislim da piše, da bi morali biti potem špirvoci na razdalji 50 cm. Pomeni to, da lahko dam tanjše, ker jih bo 15?
Odločil sem se spredaj za 3 stebre z rokami. Je potrebno, da so stebri dimenzije 15 cm in lega 19 cm?

Žerjavar napisal/-a:hurikhan napisal/-a:Ti pločevinasti paneli za kritino so širine 100 cm. Mislim da piše, da bi morali biti potem špirvoci na razdalji 50 cm. Pomeni to, da lahko dam tanjše, ker jih bo 15?
Odločil sem se spredaj za 3 stebre z rokami. Je potrebno, da so stebri dimenzije 15 cm in lega 19 cm?
Pločevinasti paneli? Je to na zgornji strani trapezna pločevina z globino žlebov (3 ali 4 kom) 40 mm in po dolžini od slemena do kapa (pri tebi 300 + kap? cm)?
Pri nosilnih konstrukcijah je ustaljen vrstni red: 1. določitev globalnih dimenzij in izgleda elementov konstrukcije, 2. Ugotovitev obremenitev posameznega elementa in 3. določitev dimenzij posameznega elementa. Dimenzije elementov so zadnje, za vse hkrati, biti morajo tudi medsebojno usklajene. Vse dimenzije prej so informativne za lažje iskanje konstruktivnih rešitev.
V tej fazi dejansko določamo global in izgled konstrukcije. Če ti nekaj predlagam, pričakujem tvoj odziv, da je predlog sprejemljiv ali nesprejemljiv (razlog).

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov