epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

5'r napisal/-a:Morda ti je bolje poiskat kar gumo z visokimi stranicami, hm je pa precej iskanja a bo verjetno na koncu vse skupaj bolje. Je pa tudi vprašanje uležanjenja kolesa ob povečanju zaradi nastanka večjih sil. Iz tega razloga morda bolje vzet komplet večja kolesa.
Nekaj podobnega:
https://www.smartelektro.si/trgovina/pn ... a-skiroje/

BUCONOVA napisal/-a:Ni višjih gum za 4 colsko felgo.
BUCONOVA napisal/-a:Ravno zato tudi želim dat 6 colsko gor ker je večji nabor.
BUCONOVA napisal/-a:Ležaji in sile niso pomembne saj gre za vrtno kosilnico.
BUCONOVA napisal/-a:Bom mogu dat nekom da mi podreja 4 take reducir obroče. Samih felgn pa nočem menjat

reber napisal/-a:BUCONOVA napisal/-a:Ni višjih gum za 4 colsko felgo.
A res ne![]()
https://www.bauhaus.si/zracno-kolo-stab ... esta-75-mm
Opis na spletni strani je napačen, slika je prava, gre za plastično feltno z luknjo 20mm.
Zunanji premer roba je cca 116-117mm, notranji rob cca 100mm, da bi točno pomeril bi moral snet gumo dol. Ravno včeraj sem kupil to kolo, bo kolešček za prikolico spredaj.
Na gumi piše 3.00-4 (260x85)
Kaj številke pomenijo, nisem prepričan, kaj je zdaj tukaj širina, kaj premer v colahLahko da je to ravno 4 colska, širina pa 3 cole, ne vem. Če pomerim širino je cca 80mm, mogoče je napumpana blizu 85mm, trenutno je še premehka za obremenitev.
BUCONOVA napisal/-a:Ravno zato tudi želim dat 6 colsko gor ker je večji nabor.
Ne bi rekel...
BUCONOVA napisal/-a:Ležaji in sile niso pomembne saj gre za vrtno kosilnico.
No, potem je tista iz gornje povezave dobra, cenovno ugodna, razen če ti ni preširoka
BUCONOVA napisal/-a:Bom mogu dat nekom da mi podreja 4 take reducir obroče. Samih felgn pa nočem menjat
Jah... vse se da naredit, za denar seveda![]()
Cene so zelo različne, že za artikel iz povezave so cene od 10eur in daleč preko 20eur... že samo guma je od 8eur navzgor...
Še eno misel si bom še privoščil: da ne bo na koncu cenejša nova kosilnica z ustreznimi kolesi, če boš dal nekaj delat ene unikate.
.

Zels napisal/-a:Najcenejša opcija bo 3d tisk. Predno kupiš plastiko in daš podrejat bi znalo nanest kar nekaj denarja. Skiciraj kaj rabiš in kakšne so dimenzije. Imam doma 3D printer in ti lahko ugodno natisnem.

Demz napisal/-a:Tele gume (260/85) ne zdržijo sonca. Sicer to nima veze s feltnami, ampak - moja izkušnja z njimi je porazna. Imel sem neke nemške (distributer ROTAMI), potem ko so se po nekaj mesecih olupile, pa še od LIV. Nič bolje
.
Imate morda kake boljše izkušnje?
BUCONOVA napisal/-a: Jaz rabim zunanji premer 310mm oz. še večje, zato bi rad šel na 6 col.

Demz napisal/-a:Tele gume (260/85) ne zdržijo sonca. Sicer to nima veze s feltnami, ampak - moja izkušnja z njimi je porazna. Imel sem neke nemške (distributer ROTAMI), potem ko so se po nekaj mesecih olupile, pa še od LIV. Nič bolje
.
Imate morda kake boljše izkušnje?

Vrni se na Konstruiranje in mehanika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov