STROJNISTVO.com • Poglej temo - UPS OBTOČNE ČRPALKE

UPS OBTOČNE ČRPALKE

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

UPS OBTOČNE ČRPALKE

OdgovorNapisal/-a roko » 4.2.2012 22:41

Pozdravljeni,

Burja dela svoje. Tako smo bili danes brez elektrike cca 9 ur. Povsem dovolj, da mi je razgnalo obtočno črpalko, toplotne črpalke. Toplotna črpalka je namreč postavljena od zunaj in je povezana s kotlovnico preko vodne povezave. Čeprav sem danes vgradil novo obtočno črpalko le ta ne zažene, ker so v tem času zmrznile še preostale cevi, ki so položene v zemljo.Le te povezujejo kotlovnico. Ko bom to uredil ne bi želel, da se zadeva ponovi.

Zato vas prosim, če mi lahko poveste kakšen najcenejši način (poleg glikola (celotne vode v obtoku imam cca 1000 litrov) ali vmesnega izmenjevalca), ki bi preprečeval, da se to ne bi več zgodilo. Zanima me kakšen UPS, ki bi poganjal 45W črpalko nekaj ur ko ni toka.

V naprej se vam zahvaljujem za konkretne odgovore.
roko
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Krpan » 5.2.2012 8:23

Če hočeš imeti mir potem pospravi črpalko v hišo...
Z znanjem raste dvom!
Krpan
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: UPS OBTOČNE ČRPALKE

OdgovorNapisal/-a snake » 5.2.2012 11:29

roko napisal/-a:Pozdravljeni,

Burja dela svoje. Tako smo bili danes brez elektrike cca 9 ur. Povsem dovolj, da mi je razgnalo obtočno črpalko, toplotne črpalke. Toplotna črpalka je namreč postavljena od zunaj in je povezana s kotlovnico preko vodne povezave. Čeprav sem danes vgradil novo obtočno črpalko le ta ne zažene, ker so v tem času zmrznile še preostale cevi, ki so položene v zemljo.Le te povezujejo kotlovnico. Ko bom to uredil ne bi želel, da se zadeva ponovi.

Zato vas prosim, če mi lahko poveste kakšen najcenejši način (poleg glikola (celotne vode v obtoku imam cca 1000 litrov) ali vmesnega izmenjevalca), ki bi preprečeval, da se to ne bi več zgodilo. Zanima me kakšen UPS, ki bi poganjal 45W črpalko nekaj ur ko ni toka.

V naprej se vam zahvaljujem za konkretne odgovore.

Vsak UPS, ki ga uporabljajo za računalnike bi po moje bil dovolj dober.
Malo bo potrebno pogledati kaj trg ponuja (lahko tudi rabljeni). Tukaj ne vidm težav (45W ni veliko).

Na trgu je verjetno mogoče dobiti tudi kakšen "mali" benzinski generator (po moje bolj neodvisno).
To je moj pogled, ni pa nujno, da je dober!
Snake (vas opazuje)! ;-)
snake
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a magnum44 » 6.2.2012 9:12

za 50 eur dobiš male bencinske generatorje, je pa problem, da ravno ko je mraz, zagotovo ne vžge :evil: - lastne izkušnje.
Druga stvar - navaden UPS za podobno ceno kot prej naveden generator - pumpa bo delala par ur (2 ali 3 ure, lahko pa nanj priključiš še kak avtomobilski akumulator, kakih 50Ah, in si preskrbljen tudi za daljše izpade. Seveda vse skupaj mora biti na toplem in akumulator poln ob izpadu elektrike, sicer je spet vse po starem.
magnum44
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a edisti » 16.2.2015 21:38

Zdaj se na trgu že dobi UPS (Samurai Power) s sinusnim izhodom na katerega se lahko priključi 100 ali več amperurska baterija.
edisti
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a petkovar » 18.2.2015 19:50

zdravo,

mi imamo rabljen ups 3000W star cca 1 leto, in ga ne uporabljamo več, ga prodamo za pol cene.
več inf. na zs

lp

Rok
petkovar
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov