STROJNISTVO.com • Poglej temo - ena veja radiatorjev eck ne greje

ena veja radiatorjev eck ne greje

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

ena veja radiatorjev eck ne greje

OdgovorNapisal/-a morskikonjic » 6.3.2015 20:55

Po menjavi peči s kondenzacijsko je ena veja radiatorjev konstantno spodaj hladna :o . Sistem je dvocevni, na radiatorjih termostatski ventili, Vaillantova peč, vsi radiatorji v 1 etaži, peč najvišje (pod stropom), cevi bakrene, vzidane :( takorekoč neizolirane, izgube itak nepojmljive, sistem star 20 let, ampak do menjave peči deloval BP.

Peč torej ni, črpalka ni, zraka ni, ventili niso... Kaj je sploh še možno? Ker je spodaj hladna cela desna veja, torej 4 radiatorji, tudi rja v radiatorju - NI. Serviser nima pojma, on je samo za peč. Izvajalec je svoje pokasiral in ga ne briga več, nima časa. Pri meni v dnevni pa 19 stopinj :evil:
H E L P + HVALA!
morskikonjic
Novinec
Novinec

Re: ena veja radiatorjev eck ne greje

OdgovorNapisal/-a vili » 6.3.2015 21:27

ce imas termo glave imas premajhno pec, imam kamin cca 15 kW, pa ogreje 7 radiatojev+bojler, ne gre pa tako hitro kot prej na ole, je bilo le 30 kW na gorilcu
če sam ne veš kako naprej, bi bilo dobro, da ti pride sistem pogledat res poznavalec
Zadnjič spremenil vili, dne 6.3.2015 21:32, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a morskikonjic » 6.3.2015 21:31

Ne, peč je OK, za 250m2 flat, moj je pa 90m2. Plus, če bi blo kaj s pečjo, nebi grela ena veja, druga pa ne.
morskikonjic
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 6.3.2015 21:38

zakaj pa ne, voda teče po liniji najmanšega upora, sem imel primer, ko ni grelo radiator cca 20 m, ja od peči, smo one prej priprli, potem je pa grel tudi ta tazanji, sem napisal premajhna moč, to zato, ker termostatski ventili ne pripirajo, ko se prostor oz. ventili dovolj ogrejejo ali pa imaš odprte na polno, preveri, tudi pri meni se najprej ogrejejo najvišji radiatorji potem, ko začnejo ti pripirati pa začne greti še najnižji v dnevni sobi pri kaminu, ja voda teče po liniji najmanjšega upora, to vem, če hočem, da bo grel ta najnižji prej, priprem one na višjem nivoju, imam dve etaži, kamin je v pritličju, ventili so pa danfosovi, tudi termostatske ventile lahko pripiraš ročno, vsaj ti moji imajo to možnost, poleg nastavitve temperature še hitrost toka, lahko pa radiatorje dušim še s spodnjimi odvodnimi ventili, regulacij kolikor hočeš, saj pravim naj ti pogleda poznavalec
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost