STROJNISTVO.com • Poglej temo - kotel za žganjekuho

kotel za žganjekuho

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

kotel za žganjekuho

OdgovorNapisal/-a favorites » 22.6.2015 9:18

Pozdravljeni,

Zaradi manjšega incidenta mojega brata pri kuhi žganja bi želel kotel nadgraditi kot mora biti.

Doma imam kotel za kuhanje žganja starejše izdelave. Ima dvojno dno med katerim se nahaja olje. Pri strani ima za nalivanje olja na vrhu pa cev predvidoma za oddušnik. Do sedaj kot sem videl je bil zgoraj ustavljen čep iz plute (predvidevam da ni bil ustavljen povsem na trdo in je omogočal še vedno določen izstop zraka ki nastane pri segrevanju olja. Mogoče so včasih zvrtali majhno luknjico oz nwm). Nekaj časa nazaj pa je bratu kotel odprlo na mestu kjer je notranji del prinetan na zunanjega. Pravi sicer da ni kuril nič več kot običajno.
Moje predvidevanje je da je nastal veliko večji tlak (tlak ki nastane zaradi ne odzračevanja pri vrenju olja) od dovoljenega in je kotel odprlo.

Zanima me kakšno olje običajno nalivate v kotel. Kšno posebno visokotemperaturno?
Kakšen tlak naj bi zagotovili v kotlu?

Sprva sem mislil namesto plute vstaviti oddušnik sedaj po pregledu nekaj slik novejših kotlov pa vidim da so večinoma vsi opremljeni z varnostnim ventilom kot prikazuje slika.
kotel.jpg
kotel.jpg (61.32 KiB) Videno 2393 krat

Sliko bratovega kotla pa prilepim ko pridem domov.

Hvala
Lp
favorites
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov