STROJNISTVO.com • Poglej temo - Odvod kondenza od klimatske naprave

Odvod kondenza od klimatske naprave

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Odvod kondenza od klimatske naprave

OdgovorNapisal/-a acestudio » 22.5.2007 14:23

Živjo!
Zanima me sledeča zadeva.
Ali obstaja kakšna posebna vrsta sifona, kjer bi lahko klimo napravo preko sifona vezali na fekalno kanalizacijo? Pri klasičnem U-sifonu se v zimskem času, kjer klima ne obratuje sifon izsuši in potem prihaja do odzračenja f.kanalizacije preko klime (smrdi).

To sprašujem zaradi tega, ker delam projekt vodovoda in kanalizacije za večji hotel, kjer je v vsaki sobi notranja klima v 3 etažah. Tako bi lahko preko takšnega sifona nad spuščenim stropom vezal klimo preko sifona direktno na f.kanalizacijo v jašku. Druga varjanta so priklopi klim na ločeno vertikalo za odvod kondenza v jašku in nato spojitev na meteorno kanalizacijo v kletni etaži.

lp
acestudio
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a Oldi » 24.5.2007 21:55

Dva žeblja v zid s primerno višinsko razliko, pa cev okroh njih napeljat. :)
Oldi
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a samomas » 25.5.2007 9:24

Kaj pa če vežeš pred nek drugi sifon kjer je skozi pretok vode.
LP, ss
samomas
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a energy » 25.5.2007 17:11

Hoj!

Problem pri kondenzu je, da se čez zimo voda v kondezniinstalaciji posuši.Tudi jaz sem imel podeben problem, vendar se ga rešil tako, da sem izdelal več sifonov in jih peljal v meteorno vodo, seveda če imaš možnost. Mogoče malo več stane vendar zadeva špila, vsaj pri meni. Ni nobenih pritožb.

Lp

in lep dan
energy
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a acestudio » 28.5.2007 10:19

Najlažje je seveda, če imamo v bližini pretočni sifon.
Vendar je pa tukaj takšna situacija, da sta na obeh straneh jaška kopalnici, kjer so predvideni talni sifoni. Vendar so pa te kopalnice prefabricirane (kabina).
Glede meteorne kanalizacije imamo pa pluvia sistem (tlačni), kjer spet ni možen priklop.
Edino to pride v poštev, preko nekega sifona za klime (nad spuščenim stropom), ki ima neko protipovratno zaporo (kroglico...), vendar mi takšen tip še ni uspelo najti.

Obstaja še ena varjanta, kjer bi predvidel vertikale za odvod kondenza v jaških in nato priklop na drenažo.
Vendar pa smo popise že oddali in pogodbe z izvajalci so že sklenjene, kjer teh nekaj km. razvodov nimam zajetih.
lp
acestudio
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a pavel.paradiz » 28.5.2007 10:30

Zdravo!

Mogoče se sliši neumno, pa vendarle, sifon za pralni stroj oz. za pomivalni stroj ima tako kroglico. Poglej, mogoče ti celo odgovarja.
pavel.paradiz
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a telmos » 28.5.2007 21:32

Mi običajno, ko ni druge varijante, dodamo v klime pumpice, ki so za to napravljene. Potem pa lahko greš s kondenzom kamor te je volja. Tisto s sifoni na kroglico se pa ne obnese.
telmos
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a jbrencic » 29.5.2007 7:45

kaj pa če bi kondenzat napeljal v wc kotličke, ki imajo načeloma čisto vodo. predpostavljam da si sprojektiral vgradne kotličke, kot se spodobi za današnje čase
jbrencic
Sodelavec
Sodelavec

Re: Odvod kondenza od klimatske naprave

OdgovorNapisal/-a davidg » 15.8.2017 18:57

Eno vprašanje in da ne odpiram nove teme.

Rad bi zmontiral klimo, pa imam problem z odvodom kondenza notranje enote. Torej ali je smiselno/narobe če speljem ta kondenz v eno posodo? Koliko te vode sploh pride recimo med hlajenjem oziroma gretjem v enem dnevu? deci, pol deci...

Hvala za odgovor.
davidg
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a borisk » 16.8.2017 6:05

ob visoki vlagi nekaj litrov dnevno.
borisk
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a sassapo » 31.8.2017 22:10

acestudio napisal/-a:Živjo!
Zanima me sledeča zadeva.
Ali obstaja kakšna posebna vrsta sifona, kjer bi lahko klimo napravo preko sifona vezali na fekalno kanalizacijo? Pri klasičnem U-sifonu se v zimskem času, kjer klima ne obratuje sifon izsuši in potem prihaja do odzračenja f.kanalizacije preko klime (smrdi).

To sprašujem zaradi tega, ker delam projekt vodovoda in kanalizacije za večji hotel, kjer je v vsaki sobi notranja klima v 3 etažah. Tako bi lahko preko takšnega sifona nad spuščenim stropom vezal klimo preko sifona direktno na f.kanalizacijo v jašku. Druga varjanta so priklopi klim na ločeno vertikalo za odvod kondenza v jašku in nato spojitev na meteorno kanalizacijo v kletni etaži.

lp

Uporabiš namenske klima sifone, pa ne bo nobenega problema več
dobre teoretične rešitve so lahko v praksi neumne www.klimasapo.si
sassapo
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 31.8.2017 23:34

v nedeljo, pri sinu u lublani v cca treh urah cca 3l je odnesel v skret, lahko bi bila tudi za peglezen...???, ...temp. zraka zunanjega cca 34, vlaga ??? kdo ve...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov