STROJNISTVO.com • Poglej temo - Mikro plinske turbine

Mikro plinske turbine

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Mikro plinske turbine

OdgovorNapisal/-a silver » 24.8.2006 9:56

zanimajo me proizvajalci mikro plinskih turbin inštalirne moči od 50-200kW, z možnostjo regeneracije plinov... nekako mi jih z googlom ne najdem pod 1MW, razen tega www.turbec.com, ki ponuja eno plinsko turbino 100kW.
silver
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a werther » 24.8.2006 18:08

Morda si imel v mislih kaj od tega? http://www.directindustry.com/tab/gas%2 ... html?&l=En
bolj proti dnu imaš: http://www.capstoneturbine.com/prodsol/ ... /index.asp
Sicer pa - če plinska turbina ni nujna, iskalni pojmi: "household cogeneration unit" dajo kar nekaj zadetkov s področja, ki te po moji oceni zanima.

lp w.
Bolje pozno, kot nikoli.
werther
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a silver » 24.8.2006 21:14

werther napisal/-a:Morda si imel v mislih kaj od tega? http://www.directindustry.com/tab/gas%2 ... html?&l=En
bolj proti dnu imaš: http://www.capstoneturbine.com/prodsol/ ... /index.asp
Sicer pa - če plinska turbina ni nujna, iskalni pojmi: "household cogeneration unit" dajo kar nekaj zadetkov s področja, ki te po moji oceni zanima.

lp w.

ja hvala za drugi link, vidim, da je izdelek od Capston-a C65 veliko bolj enostaven kot recimo ta od Turbec-a, saj generator ni tekočinsko hlajen in prav tako so se ognili klasičnim oljnim ležajem, ki vemo da so pri takih hitrostih in temp, najšibkejši faktor vzdrževanja, vendar moram proučiti kolikšna je cena tega izdelka, življenjska doba in stroški vzdrževanja, ter kašni so kaj izkoristki. edino kar temu izdelku manja je toplotni izmenjevalnik.
silver
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a silver » 10.9.2006 12:58

turbec in capstone... - a mogoče veste še za koga?
ker sta oba rahlo predraga, poleg teha pa je capstone navadno sranje, življ doba je manjša kot pri turbecu in el izkoristek je le 27%, tako da je to bolj draga igračka kot pa kaj drugega. iščem od 100 do 200kW sistem.
silver
Sodelavec
Sodelavec

Re: Mikro plinske turbine

OdgovorNapisal/-a zhivko » 12.8.2019 6:18

Si kaj našel? Zanima me isto kot tebe vendar za moč ki jo rabi povprečno gospodinjstvo.

Bi se dalo uporabiti magnetne ležaje v primeru vertikalne postavitve plinske turbine? Se kdo pri nas ukvarja z samogradnjo?

Lp
zhivko
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Deutz » 13.8.2019 23:00

---pred časom sem za to najmanjšo Capstone sprejel ponudbo in zagotovilo kakovosti !!
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 14.8.2019 5:31

Deutz napisal/-a:---pred časom sem za to najmanjšo Capstone sprejel ponudbo in zagotovilo kakovosti !!

Koliko pa je bila cena v tej ponudbi, za to najmanjšo, če ni kakšne ovire za tu napisat?

zhivko napisal/-a:Se kdo pri nas ukvarja z samogradnjo

Po moje pa je tale podvig res prehud, a dajte strojniki, ki to področje poznate prosim napisat kako bi izgledala izdelalava takele turbine, vsaj za mehanski del.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 14.8.2019 8:12

...cca 100k€ 3-4 lete nazaj, ali pa celo 5!?. Trdili so da ni nobenih servisov do, če se ne motim, 40k ur !!! ker ima zračne blazine na ležajih in samo rotor kot en edini premični del. Ob tem so pa še povedali da banke zelo rade spremljajo to investicijo ker "škatla" ima pri tleh dve štirvoglati luknji !!! zakaj?? pa za viličarja, seveda !! :lol: :lol: Če ne plačaš rato kredita pridejo in kar odpeljejo... in prodajo naprej ker je čakalna doba za kupit novo cca eno leto ! Pa so še zagotavljali ureditev subvencije za ceno nafte do nivoja cene plina !! in seveda ureditev priklopa na elektroomrežje. ja.. in naj bi se investicija povrnila v 3-4 letih !? ...gretje pa "zastonj".
Kako je danes pa ne vem.
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 14.8.2019 8:31

Deutz napisal/-a:...cca 100k€ 3-4 lete nazaj. Trdili so da ni nobenih servisov do, če se ne motim, 40k ur !!! ker ima zračne blazine na ležajih in samo rotor kot en edini premični del. Ob tem so pa še povedali da banke zelo rade spremljajo to investicijo ker "škatla" ima pri tleh dve štirvoglati luknji !!!

A če jih zašvasaš pa ni treba več obrokov plačevat?

Je pa tole res vrhunska zadeva in dobrodošla dopolnitev kake sončne elektrarne sploh ko bo treba veliko električnih avtov napolnit.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 14.8.2019 8:35

Ja..hm... če maš kakšno biomaso za predelat v plin.. !! Meni je pri iskanju bilo primarno poceni ogrevanje ogromne par sto let stare hiše !!..

Za enkrat mi je pa še vedno zelo hladno po zimi... :P :P :P na švasaparat pa se nisem spomnil... :roll: :D
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a nabijač » 14.8.2019 12:37

Ha ha, ja tile trgovci znajo zadevo lepo predstavit: Banka da kredit in kupi turbino, elektropodjetje od tebe kupuje elektriko s čimer plačuješ obroke kredita in gorivo, ki je že itak subvencionirano, ti pa imaš ogrevanje zastonj. Če kaj zagusti pa turbino enostavno odpeljejo. Ampak ni vse tako enostavno, sicer bi bilo tole že v vsaki kleti.
Je pa to res vrhunski izdelek, stroj kot se zagre.
nabijač
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov