Imam 2 akuja po 100Ah in 1500W razsmernik. Ker računam, da bodo ti naši EU cukrpek voditelji energetiko zhebali, že dlje razmišljam o 12V agregatu. Ker je kosilnico dotrpela, sem se lotil projekta.
Alternator cca 150A ne bi smel biti problem, iz odsluženega avta bo OK, par ur vrtenja pri vertikalni osi mu ne bi smelo škoditi.
Motor je Tecumseh 50 ctr 172 e-62122, odstranil sem mu nož in noče več vžgati, prej je res vžigal kot mina. Precej očitno je, da zato, ker nima vztrajnika in ob prvem vžigu "udari nazaj".
Koliko ima 4 taktar za 2800 obratov predvžiga? Ideja je, da mu znižam kot predvžiga, da bo vžgal in da bo pri nizkih obratih bolje vlekel. Morda mu celo znižam obrate regulatorja.

Tole je ventilator z magnetom, vrti se v desno, hotel sem ga sneti, da bi obrnil moznik in zmanjsal predvžig, a sem z abziherjem na 2 nalomil ventilator. Morda dobim abziher na 3, verjetno bi pomagalo gretje, zadeva je aluminijasti odlitek.
Druga možnost je dogradnja vztrajnika, ima kdo kako idejo.
Kje dobiti jermenico, os je fi 22,2mm, z moznikom v obliki lunce debeline 4mm, vse variante, ki sem jih našel na netu so pa 6mm. Recimo
http://www.altes.si/izdelki/jermenice-in-tl-puse/ Vžigati bi se menda dalo z baterijskim izvijačem, imam dvohitrostno polprofi izvedbo.