STROJNISTVO.com • Poglej temo - mleko...

mleko...

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

mleko...

OdgovorNapisal/-a vili » 23.2.2023 9:13

sva s sodemom malo klepetala, pa pravi, da se alpskega - trajnega mleka ne sme kuhat???, so mi zazvonili zvonovi!!!, ja na enem sodišču čeferin kar malo služi, ja je pa bilo takih primerov, sem slišala, že kar nekaj..., kaj vi mislite, malo bolj lahkotna tema ali pa tudi ne, če je zadaj zarota..., no sem pa dal cca 2dl mleka u pisker in probal, ma se mi je samo zažgal na podn, sem šel do konca, da vidim če bo butlno:
https://old.delo.si/novice/kronika/mlek ... anjem.html
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: mleko...

OdgovorNapisal/-a ManiaC » 23.2.2023 9:51

Ne vem, mogoče je pa dala zaprti tetrapak z mlekom na šporhet...
ManiaC
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 23.2.2023 10:00

vili napisal/-a:sva s sodemom malo klepetala, pa pravi, da se alpskega - trajnega mleka ne sme kuhat???,
Za kuhanje mleka so posebni dvoplastni lonci, da je med grelom in mlekom voda. Mleko ne ride v dotik s temperaturo preko 100°C. Tudi sveže kravje mleko se prismodi, ko postane dno navadne posode toplejše od 100 °C. Nekoč so gospodinje ob mleku čakale, da se "mezdra" (opna na mleku) začne dvigati in mleko odstavile.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 23.2.2023 10:51

Kaj to je neka smejurija ali kako :lol: :lol: ???

Poleg tega je članek popolnoma zahroščen, nerazumljiv. Kaj je sedaj - Merkator kot prodajalec kriv ali ni kriv ? Ker je :
Zato se je pritožila na višje sodišče in to je sodbo delno razveljavilo, in sicer glede odgovornosti Ljubljanskih mlekarn, medtem ko je del sodbe, ki se nanaša na odgovornost Mercatorja, potrdilo.

V nadaljevanju imamo :
odvetnik Jožef Klavdij Novak iz Odvetniške družbe Čeferin, ki zastopa Hotkovo, meni, da očitno ne gre za »fenomen«, saj je toženka priznala, da je dobila že deset reklamacij s podobnimi dogodki, sodišču pa je predlagal zaslišanje treh ljudi

Bi morda sodišče blagovoljilo povprašati še čista dejstva, namreč, ali je krava zares dala Ljubljanskim mlekarnam in kasneje Merkatorju dovolj kvalitetno mleko, ali je morda na travniku požrla kake čudne trave ( torej bi bile one krive za vso nevšečnost in 33 jurjev odškodnine, naj jih torej travnik plača).

Bi bilo za povprašati tudi, ali je res če je tožnica (in ne toženka kot je zgoraj v članku :-? ) torej kuhala mleko na zmernem ognju kot to počnejo vse šolane in nešolane gospodinje in ne morda "na full", kot bi pričakovali od "nešolanih in nepraktičnih punc", ki se prvič soočajo s kuhanjem mleka. Ker - že prva izkušnja izuči čisto vsako, da se mleko kuha počasi in previdno. Sicer vržeš pisker direkt v kanto, to pa košta, pa še dec in otroci so tečni.

Moje osebno mnenje: baba je dala v pisker tisti vrelni komad in prižgala kohar na full, ter pokrila pisker s pokrovko. Potem bi pa morda zares lahko brizgnilo. Naj gre tožit travo na travniku, ker raste. Ali pa kar samo sebe, še bolje. :roll:
Zadnjič spremenil Demz, dne 23.2.2023 10:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 23.2.2023 10:53

haha, v članku je zapisano, če sem prav razumel, vrglo lonec v strop, kako pride lahko do tega..., dobro , sem pa sveže kmečko kravje mleko od stare mater kukal nevem kolikokrat,..., ampak to se je zgodilo že kar nekajkrat, "mi je povedala kolegica"..., ja je pa krava lahko požrla kak TNT ali pa kako pitardo..., ma krava požre vse živo, tudi cvek ali pa kak drat, glede tga je imel star fotr kar težave...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov