STROJNISTVO.com • Poglej temo - kondenzni lonček

kondenzni lonček

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Re: kondenzni lonček

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 19.5.2024 8:05

Tudi membrana tlačnega stikala se po 20+ letih razpade. Najprej začne puščat čisto po malem (ugotoviš po zagonih če imaš vedno vklopljenega, a po par dni brez porabe), nato opaziš da pri nižjem tlaku bolj pušča kot na max., čez čas pa se sploh več ne ustavi ker ne doseže izklopnega tlaka.

So ti že marsikaj napisali, pa še kar nekako tiščiš glavo v pesek...
Je pri "nečistočah" treba ločit vodo, olje in smeti.
Olje rešiš z "avtoličarskimi" izvedbami filtracije (pri nas ponavadi kar SATA), ali z brezoljnim kompresorjem.
Smeti še nekako najlažje rešiš, ustrezna pripravna grupa s primernim filtrom.
Voda pa praktično ne gre drugače kot s sušilnikom (s hlajenjem blizu zmrzišča), kjer spet nimaš ne cenovno ne velikostno neke "sobne" izvedbe.

Kampanjska krajša izpihovanja niso problem, za "kaj polakirat" boš moral pa bolje definirat.
Za airbrush je dovolj skoraj vsaka igrača.
Za dimniška vratca ti bo že nekaj z 1.5kW s 25 litrsko posodo komaj dovolj, za avto (četudi kos, hauba, ena vrata, ...), pohištvo (kuhinjske fronte, ...) in podobno pa rabiš že 100+ litrov s 3-faznim "jermenarjem". Ni vic v 500 litrski posodi in kompresorju od hladilnika, mora biti tudi kompresor dovolj zmogljiv. Med nekim budget 25 in 50 litrskim ni baš neke razlike pri lakiranju ali peskanju, le z določenimi orodji se nekoliko lažje dela s 50, ko npr. s 50 vsaj eno kolo na avtu odvijačiš, pri 25 se pa že pri tretjem vijaku ustavi na pavzo...

Skratka, enostavnega enoznačnega odgovora ni, je pa največ odvisno od ustrezno in realno postavljenih zahtev.
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.5.2024 8:52

ma kaj sem hodil k temu Žunu na VROČINO - trmodinamiko, pa kompresije, pa vlaga - ena relativna pa ena absolutna, temperature, ah ena sama groza, ma ne ni ajnfah..., pa kdo si je to sploh izmislil...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Zaspanc » 19.5.2024 15:42

vili, a si bil na dopustu?
Je tokrat kar dolgo trajalo, da si prispeval nič koristnega v debato :wink:
Zaspanc
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 19.5.2024 18:39

[quote="Zaspanc"]vili, a si bil na dopustu?

malo res, sem pa želel samo z malo sarkazma povedati kaj se dogaja z zrakom in vodo pri različnih pogojih, je treba pogledat kakega moliera..., ga pa nebom limal tle gor... :( :(
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a clovek » 20.5.2024 13:17

Deutz napisal/-a:
clovek napisal/-a:Vem kje pušča saj sem pogledal z milnico.
Kondenzni lonček povsem zadošča za to kar potrebujem.

...kaj pa je potem sploh tvoj problem ???

Ga ni. Vse kar sem potreboval je bilo že napisano. :D

Mimogrede, jaz nisem odebeljeval besedila.
clovek
Strokovnjak
Strokovnjak

Prejšnja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov