epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

hine napisal/-a:Vprašanje za mipax: Kam z balkona, odteka višek vode ob dežju?

mipax napisal/-a:Zanima me ideja načina za uparjanje kondenza iz klimatske naprave

grega09 napisal/-a:Pri slovenskih površinah gozdov in ostalega se pa res ni za bati preveč betona.
Mogoče je tudi treba malo izkoristiti naravne danosti kjer to lahko. .

Žerjavar napisal/-a:grega09 napisal/-a:Pri slovenskih površinah gozdov in ostalega se pa res ni za bati preveč betona.
Mogoče je tudi treba malo izkoristiti naravne danosti kjer to lahko. .
Govorimo o spremembi, ki je prisotno v zadnjem obdobju. Ali je v SLO zadnje čase manj strešnih površin (hiš, blokov, tovarn, delavnic, ...), ali se danes od sonca (keramični strešniki, ravne terase, kovinske kritine, ...) bolj ali (slama, les, ...) manj segrevajo kot nekoč? ? Ali je več utrjenih (makadam, beton, asfalt, ...) površin kot nekoč? Vse omenjene površine se ogrejejo do 30 °C bolj kot naravno okolje.
Ali so tvoji ukrepi koristni za naravo? Črpanje vode iz globin zahteva tudi vračanje. Ali vračamo enako kvaliteto (temperaturo, primesi, ...), kot smo jo črpali?

mipax napisal/-a:Zanima me ideja načina za uparjanje kondenza iz klimatske naprave - samo v režimu hlajenja, če ni možnosti odtoka,

mipax napisal/-a:Zanima me ideja načina za uparjanje kondenza iz klimatske naprave - samo v režimu hlajenja,

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost