epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

jox napisal/-a:zakaj klime ne bi smel montirati vsak sam, tako kot lahko naprimer šari po zavorah avta in povzroči posledice, saj r710 ne škoduje ozonu, kaj pa je sploh še lahko narobe?

zlobni napisal/-a:Še eno tehnično vprašanje!
Klima DAIKIN - 3.3KW el. moči (10KW?) toplotne moči, zanima me oznaka izmenjevalca za gretje vode.
(svep25b 30)
OZNAKA in in kje kupiti??
HVALA

jox napisal/-a:Po moje je edini razlog za strokovnjačenje ohranjanje monopola. Znanje je praktično zastonj, zakaj ga ne bi smeli uporabljati. Mislim, da so urarji imeli svoje tarife za zamenjavo baterijem nestrokovno poseganje v napravo je imelo hude posledice, prenehanje garancije naprimer.

damo napisal/-a:ne mi zamerit, ampak meni tvoj prispevek deluje kot reklama iz topshopa.... v vsakem stavku noro navdušenje za stvari, ki so že dolgo poznane. Prosim, da nam na forumu predstaviš, kaj je pri tvojih črpalkah tako super proti vsem ostalim toplotnim črpalkam.
lp, damo

drtija napisal/-a:vsi podatki ki so napisani dve objave nazaj so zelo lepo napisani zelo dobri podatki samo enega podatka pa še nisam nikjer zasledil napisanega ki je najbol pomenben za sam izkoristka toplotne črpalke nikoli ni napisanega podatka primer : izhodna trmparatura je 55 stopin celzija če je temparatura kondenzacije 35 C in dobimo izkoristek 1-4 v kolikor je nižja temparatura kondezacije je tudi izkoristek manjši vsi prodajalci prikazujejo naj bolše izkoristke toplotna črpalka zrak-zrak je izkoristek v povprečju 1-1,8 vičina prodajalcev papiše 1-3,2 pa tudi več [/b]

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov