Napisal/-a vili » 1.5.2019 9:16
fikus,
vse si povedal, EM ne pokriva vsega področja optimalno, koliko vleče amperov pri od nule, zagonu, ma neskončno "drati" dobesedno žarijo, ja je pa železnica dokaj v redu, sem pa bil na tudi eni "brižitki" in mi jo je malo pokazal ta ajzenponar, pa mi jo je tudi nekaj metrov zapeljal, to je "žgalo amperov" kot norc..., pa tudi na "reganci" diesel-elektro, fantje videti morate kaj so ti sistemi na 2..5 MW, to niso šale..., ampak ti na teh sistemih imajo vse u "nulo" pokrito, to okoli neke EM je pa čisti nateg...
no ti motorji na "lokomotivah" imajo tudi prisilno hlajenje, da ne skuri izolacije, ko vleče od kopra gor proti kozini "korejce" ali koln za voest alpino ena ali dve siemnski ali brižitki, to se odpre ves slo. elekktro sistem, od nekje mora priti ta kurčeva energija.. ali ne..., tako da, kaj je s to toploto, u 3pm.., pri 3+MW, je pa ta transformacija samo po dratih tudi najkrjša: ali ne; samo generator(krško, šoštanj, fala..., pa še kaj..., )trafo, pa motorji na "lokomotivi", ampak toplote za znoret..., ja jim na simensih potniških gorijo motorji, to čisto malo poznam...
še to: fantje v "uljaniku" obnavljajo "ruske" železnicne z novimi obnovljenimi motroji, to pa ni šala..., ko vidiš te "vozičke", vso konstrukcijo, podvozje, vpetje, motor, aha to je to...
to kar se zdaj vozi po cestah je samo ena zhebancija...
Zadnjič spremenil
vili, dne 1.5.2019 20:15, skupaj popravljeno 1 krat.