epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Slavcr napisal/-a:Sila = 0,5 x gostota x hitrost na kvadrat x ploskev x količnik vzgona
Moč = sila x hitrost = 0,5 x gostota x hitrost na tretjo! x ploskev x količnik vzgona
Seveda pa to še zdaleč ne pomeni, da se v 2 x hitrejšem vetru kar linearno 8 x poveča tudi vrtilna hitrost vetrnice ... eh, fizika ...

sasase napisal/-a:vigma
ta slika ni moj izdelek je povzeto z neta
moj projekt tega tipa je v zacetku in bo pol manjsi ce grem po vse v trgovino nima to nikakor racuna delat doma pac je to v homemade reziji in res je vecino materjala z odpadov problematicne so pa kakor pravis tudi zakonske omejitve
omenjas da uvazas robo s kitajske ce res me bi predvsem zanimal kaksen hub motor za el kolo moci cirka od 400w naprej

zuti napisal/-a:In kje je tvojih 750W? Iz diagrama sodeč so podatki drugačni in to za skoraj 50% manj, kot jih navajaš v vseh prispevkih.

sasase napisal/-a:vigma
prvic sem se s tem tipom motorja --- generatorja srecal pri modelih avijonckov ko se je se se to delal v lastni reziji ( hard disk ma lep motorcek ki se ga je dalo in splacalo predelat za avijon)
furling je pa u prvi varijanti uporabljen na jadrnicah tko da je to po eni strani poznana zadeva
sliko sem pa uporabil ker nimam od svojih prjektov nic na racunalniku
drugace se je moje navdusenje nad vetrnimi elektrarnami pomalo zmanjsalo ceprav pocasi sestavljam zadevo ki bi zmogla okoli 1.5 kw (po izracunih praksa je pa dugo )
sem pa zacel cedalje bolj razmisljat da energijo ne hranim v baterije in ne pretvarjam v napetost ki bi jo potreboval za pogon (luci tv komp itd.) temvec jo v poletnih mesecih takoj uporabim za gretje sanitarne vode pozimi pa za dogrevanje kajti el grelci so sposobni delat na razlicnih napetostih in tokovih in zgub na pretvorbi ni in se pa izognem dragim baterijam

Vigma napisal/-a:Tehnologija izredno napreduje. S temi super magneti je generator 350W postal tako majhen kot na fotografiji, tehta 5 kg. Preko njega je postavljena zaščitna kapa. Vse skupaj pa potem izgleda skrajno preprosto in je že skoraj podobno igrački.

Vigma napisal/-a:
Pri fiziki med nama ni razlike. Razlikujeva se le pri kemiji. Kot Kitajci sem tudi jaz prepričan, da je vlažen zrak, ker so v njem majhne deževne kaplje, gostejši in ima zato večjo maso, težo torej.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov