STROJNISTVO.com • Poglej temo - vlaga v pečici

vlaga v pečici

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Re: vlaga v pečici

OdgovorNapisal/-a Deutz » 16.2.2024 13:00

lesy1 napisal/-a:Aja, je pa po Vitotovem receptu testo narejeno :-)

Uuu... dobro zgleda... no.. pa povej recept za teso.. !! :P
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 16.2.2024 13:19

Deutz napisal/-a:

https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE

LPL
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 16.2.2024 13:37

lesy1 napisal/-a:
Deutz napisal/-a:

https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE

LPL

...vidiš..vidiš... za to skrivnost predpriprave kvasnega nastavka pa nisem vedel... nekaj kot kvasni nastavek za "kisli" kruh... :D
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 16.2.2024 14:01

clovek napisal/-a:
vili napisal/-a:dobro , pa pride na 400???, koliko bi pa morala???, vtakni noter sondo termometra pa boš videl kje si, kdo pa je tu na forumu toliko vseveda, da bo videl v to tvojo picopeko, ma ne kompliciraj..., ma a se speče ali se ne..., če ne pa v dobro staro krušno peč...

S 400C sem samo povedal do kolk je tovarniško nastavljena pečica da Demza ne bi skrbela živilska tehnologija.

Če bi prej vedel to o niklju kar pravi Demz pekača ne bi šel predelovat.

Poliral sem s 1500 in 2000 papirjem. Še bolj je šlo z rumenkasto žičnato krtačo. Pa nek bel filc iz kitajske sem dal gor ki je kmalu razpadel. Nič ni kaj dost pomagalo....kot bi bila sivina v globino.
https://ibb.co/bQnX5mv

Danes sem poskusil z jekleno krtačko...deluje.

S tem si onesnažil NR površino s sledovi železa. Poročaj čez dva tedna, kako bo površina izgledala.

@ vsi ostali - pejte raje tisto pico pojest tja k Lesiju, ne pa da jo hladite in mladite dva dni. Pica se požre vroča.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 16.2.2024 14:07

@ Clovek, zelo verjetno poznaš čistilo VIM. To je glinica, aluminijev oksid. S tem se loti zadeve, nadaljuj z zrnom 600, pa 1200, potem pa na krtačo s polirno pasto, lahko tudi Purol od Kemostika.

Vsekakor si pa z navadno žičnato krtačo naredil več škode kot koristi. Če se že lotiš tako, bi moral vzeti NR krtačo. Pri obdelavah NR je čistoča izjemno pomembna.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.2.2024 14:32

moja stara nat je zidan šporhet na drva peglala s krom praškom. to je tisti svetel pleh okoli grelne plate..., se je svetilo kot pasja hajca...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Slavcr » 16.2.2024 15:19

Ker imam pice še kar rad, se bom še enkrat razjezil:
Pa kaj za 300 :evil: rabiš zrcalno polirano površino?!
Pica se ne gleda 'u špegu', peče se!
Če je površina mat, še zmeraj odbija večino žarkov (vidnih, IR in UV) ; pač bolj v vse smeri, ne tako usmerjeno v eno. Ne verjamem, da boš na pici opazil kako razliko, pa niti na času pečenja.
Ma kaj sploh sitnarim - ti kar poliraj. :roll:
Slavcr
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 16.2.2024 15:31

slavc, če res želi eksaktno u nulo vedet kaj se v tem njegovem hajcu dogaja bo moral malo meriti to "vročino", dobro danes pa to ja ni problem, vse ostalo je samo "baba vanga"..., samo moje brezvezno mišljenje..., ja je pa imela tašča pred kakimi 30 leti IR grelnik v kopalnici, pa ta "špegu" sploh ni bil glanc..., če se jih še kdo spomni...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Žerjavar » 16.2.2024 16:20

Gladkost ogledala je odvisna od frekvence EM valovanja. IR žarčenje (picopeč) je dokaj blizu svetlobi, bi rekel, da je špegl narboljši. Ne bom rekel, da drugačna hrapavost nič ne odbija.
Vrtičkarstvo je boljše od žerjavarstva
Žerjavar
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a clovek » 16.2.2024 20:36

Demz napisal/-a:@ Clovek, zelo verjetno poznaš čistilo VIM. To je glinica, aluminijev oksid. S tem se loti zadeve, nadaljuj z zrnom 600, pa 1200, potem pa na krtačo s polirno pasto, lahko tudi Purol od Kemostika.

Vsekakor si pa z navadno žičnato krtačo naredil več škode kot koristi. Če se že lotiš tako, bi moral vzeti NR krtačo. Pri obdelavah NR je čistoča izjemno pomembna.

Ne vem s čim sem povzročil rjo. Rumenkasta krtačka je mesing. Uporabljal sem nov material.
Plast ki se je ustvarila na površini je trdovratna in je verjetno res rja. Čistim z malimi jeklenimi krtačkami, pomikam se po milimeter.
Najprej sem mislil da je plast nastala zaradi poliranja z zobno pasto ki ni dala rezultata.

Lahko za odstranjevanje rje uporabim Rost delte?
https://www.rostdelete.de/

Če Rost delete tu slučajno ni primeren bom namesto Vim uporabil Arf ki je tudi za čiščenje NR.
https://www.merkur.si/univerzalno-cisti ... -k20-750g/
clovek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 16.2.2024 23:25

Demz napisal/-a:@ Clovek, zelo verjetno poznaš čistilo VIM. To je glinica, aluminijev oksid. .....

Oooohhh... NE...NE...nikakor... ni glinica sestavina VIM-a !!! Glinica je trda in vsekakor bi povzročila vidne poškodbe na kuhinjskih posodah..!!! :evil:
Osnova VIM-a je "apnenec" ki je "mehek" in ne skraca posodo pri pomivanju.... !!
VIM vsebuje:
CALCIUM CARBONATE PENTASODIUM TRIPHOSPHATE SODIUM DODECYLBENZENESULFONATE AQUA PARFUM LIMONENE LINALOOL
Vir:
https://www.dm.hr/vim-praskasto-sredstv ... 36404.html
https://www.mdi.rs/liste/Saponia/VIM/Li ... E%20II.pdf

Pa še malo nostalgije.. :D :P
Slika
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 17.2.2024 8:08

Tristo hudirjev, je možno da so vmes formulo menjali? Še iz mojih šolskih časov se spomnim, da je notri glinica. Navezava je bila na mesto Obrovac, kjer so glinico tudi kopali.
VIM kot čistilo je zelo abraziven in alkalen, zato ni najbolj primeren za vsakodnevno uporabo.

Ok, potem pa namesto vima kaj drugega.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 17.2.2024 12:42

https://tehnika.lzmk.hr/boksit/

no tu je nekaj o boksitu iz obrovca in glinici, ja je bila pa glede obrovca tam osemdesetih v jugi kar "stala"..., glede investicije v glinico v brezno brez dna..., kdor se še spomni..., kako je bilo takrat "FAJN"...
Zadnjič spremenil vili, dne 17.2.2024 12:54, skupaj popravljeno 1 krat.
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Deutz » 17.2.2024 12:46

Demz napisal/-a:Ok, potem pa namesto vima kaj drugega.

..ja.. hm... nekoč so "reflektorji" pri infra-grelcih bili aluminijasti in so dolgo časa brezhibno opravljali svojo funkcijo... zakaj je danes NR nimam pojma (in če sploh to je in kakšen NR ???).

Pa še malo nostalgije... pred kratkim sem ga ponovno uporabil... !! ..perfektno deluje !! :D .. je pa iz aluminija in je grelec vgrajen in zaprt v pokrovu !!!

Rezultat !! :P
El peka.jpg
El peka.jpg (644.51 KiB) Videno 4977 krat
Deutz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Demz » 17.2.2024 16:58

Zagotovo je NR in to avstenitni, sicer ga ne bi vlekli z globokim vlekom. Debelina pa morda 0,3, dvomim da kaj več.
Delo krepeli človeka.
Demz
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov