Napisal/-a mimip » 3.1.2013 15:30
Glede na zelo obširno debato, podajam moje izkušnje s HHO
HHO generator sem montiral 9.6.2012. Verjetno je bil drugi v Sloveniji montiran tovrstni generator. Namestil sem ga na Xsaro HDI, 110KM. Z M.C. iz Hidrogenske tehnologije sem se dogovoril, da mi generator začasno da, pri tem pa mu moram poročati o porabi in prihrankih. Če bom z njim zadovoljen, pa mu ga tudi plačam. To se mi je zdelo zelo fer in vredno preskusa in nekaj dela z montažo. Vzamem si soboto, malo me je bolelo srce, ko sem po avtomobilu vrtal luknje za priklop generatorja, vendar me je radovednost in naivnost gnala naprej. Poleg tega redno spremljam porabo goriva tako da si na črpalki vsakič zapišem števec in količino natočene nafte. Na daljše obdobje dobimo ZELO zanesljive rezultate.
Začetek testa je bil v najhujši vročini letošnjega poletja in mogoče je bil to vzrok, da se mi je elektrolit KOH zgostil => nastala je rjava brozga. To sem opazil, ker mi je lučka javljala za dolivanje vode, vode je bilo pa že polno in je ni porabljal. Elektrolit sem zamenjal z novim in začnem testirati na novo. Ne bom našteval vseh detajlov, rezultati porabe goriva pa so:
Po prevoženih 4 rezervoarjih in 3064 km je bila poraba 5,40 l/100km, kar je v primerjavi s povprečno porabo od avgusta 2008, ki znaša 5,51 l/100km, 2% prihranek.
Nato sem premaknil točko dovoda plina v sesalni cevi in dobil naslednji rezultat.
Po prevoženih 4517 km je bila poraba 5,45 l/100km, kar je v primerjavi s povprečno porabo od avgusta 2008, 1% prihranek.
Zaključek: Generator vodik očitno proizvaja, saj sem vodo dolival in kot kaže proizvede toliko vodika, da pokriva energijo in izgube, ki nastanejo pri razgradnji vode. Torej ne izboljšuje izgorevanje osnovnega goriva, ali pa samo toliko, da pokrije izgube samega generatorja. Napravo sem odmontiral in vrnil, ker nisem videl ekonomske koristi, razen dodatnega dela spomladi in poleti pri menjavi elektrolita v generatorju. MC pravi, da imajo vsi drugi uporabniki velike prihranke (med 10% in 30% in čez), jaz bi glede na mojo izkušnjo dejal, da če imajo manjšo porabo, je to na račun lažje noge, saj se poraba goriva zmanjša, če le-to spremljamo. To sem opazil pri sebi že pred leti.
Kljub temu, da sem za to porabil nekaj svojega časa, pa mi ni žal, saj sedaj VEM, porabil pa sem še vedno manj časa, kot če bi prebral vse prispevke, hipoteze in teorije in še vedno ne bi bil prepričan.
To je to!
LP,M