epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Demz napisal/-a:Vse v starem oblastniškem duhu : "Narod je treba yebat, če ne se yebe sam!"

Demz napisal/-a:Problem pri drveh je nekontrolirano izgorevanje. Zato so peleti in sekanci boljši.
Sredi decembra sem bil v Sarajevu in v hipu ko sem izstopil iz avta, me je zapahnil smog, kar lepljiv je bilin solze so mi prišle na oči. Potem sem bral na internetu, da je Sarajevo tretje najbolj onesnaženo na svetu, prvo je nekje v Pakistanu, drugo New Delhi. In to zato, ker v Sarajevu "pale sve što je moguče", drva, plastiko, gume ... ne vem kako imajo tam doŁ s cuprnicami.
Vse v starem oblastniškem duhu : "Narod je treba yebat, če ne se yebe sam!"

Demz napisal/-a: rešitev je samo najstrožje nadzorovano kurišče. Lahko tudi z drvmi, vendar nadzorovano.

Demz napisal/-a: taboriti ob šporhertu in regulirati ogenj .

Demz napisal/-a:Tehnološko in ekološko gledano je kurjenje z drvmi zelo zahtevno.

lesy1 napisal/-a:ima dva motorčka za regulacijo primarnega in sekundarnega zraka, en motor za pogon ventilatorja in pa lambda sondo.

grega09 napisal/-a:lesy1 napisal/-a:ima dva motorčka za regulacijo primarnega in sekundarnega zraka, en motor za pogon ventilatorja in pa lambda sondo.
Kako je pa s tem v primeru izpada elektrike? Lahko kuriš, če nimaš nekega vira napajanja?

grega09 napisal/-a:Pri meni je bila želja, da lahko nekaj v hiši zakurim brez elektrike. To je kamin. Sicer ima razpihe, samo dva pri kaminu sta konvekcijska in deluje čisto brez napajanja, če je treba. Imam sicer nekaj prostora v niši kamina za rezervno napajanje razpiha, samo nisem še prišel do tja. Pa mogoče bo kdaj v prihodnosti tako cela hiša na bateriji za par dni, če bodo kaj pametnega izboljšali v tej smeri.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov