STROJNISTVO.com • Poglej temo - Monoblok LG TČ - nastavitve v lastni režiji

Monoblok LG TČ - nastavitve v lastni režiji

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

Re: Monoblok LG TČ - nastavitve v lastni režiji

OdgovorNapisal/-a Galus » 22.12.2020 10:36

Pozdravljeni,

Lahko prosim delite navodila za montažo?
vidim, da obstajajo tudi v SLO verziji...
Thermia instalation manual SLO.pdf

Drainback, lahko malo več poveš kako si izvedel priklop senzorja za bojler?

Hvala...
Galus
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a drainback » 24.12.2020 16:55

Ne vem, kaj bi še lahko zapisal več kot sem...uporabil sem temperaturno tipalo tip NTC 5K, dvožični priklop na spodnja dva priključka (od štirih) konektorja CN_TH4. Na shemi na prešnji strani je to vidno kot leva dva pina (water tank sensor) , v resnici pa je omenjeni konektor postavljen pokonci...zato sem zapisal spodnja dva. Sem pa imel srečo, da sem imel primeren 4 pinski plastični konektor kar doma na zalogi.
drainback
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a mateo.miklavcic » 9.7.2021 7:36

Pozdravljeni,

Jaz pa imam problem,ker imam na termostat, ki je v hranilniku in ko doseže nastavljeno izhodno temperaturo vode , tistio, ki se nastavi na notranjem sobnem panelu toplotne, termostat še ne izklopi, ker še rabi, toplotna gre na nič moči za 1 minuto in spet nazaj in tako skače gor in dol, namesto , da bi zmanjšala moč, da bi lovila konstantno izhodno temperaturo, dokler ma signal naj dela iz termostata. Isto na načinu hlajenja, začne , dela na polno in se ustavi in spet gor in dol. A morem dat pri termostatu drug Type? Ali kaj drugega?

Hvala
mateo.miklavcic
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Enargen » 28.8.2021 15:48

Mislim da prav razumem opis glede uporabe termostata? Za TČ monoblok je v osnovi funkcija termostata namenjena za nastavitev sobne temperature! Priklop temperaturnega tipala za zalogovnik ali bojler je predviden na točno določenih sponkah na TČ. V postih nazaj je bilo že kar nekaj povedanega. Predlagam, da še enkrat natančno proučite navodila za montažo. Lp
Enargen
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Enargen » 29.9.2021 16:11

Jaz sem tudi najprej nameraval vezati kotel preko krmiljenja TČ, nisem bil najbolj siguren v pravilno delovanje!? Umislil sem si digitalni termostat s termo členom, katerega sem fiksiral na povratno cev blizu vodnih priključkov na TČ, Tako imam neodvisno kontrolo temperature vode na zunanji strani in dodatno varovanje proti zmrzali.
Enargen
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a binebane1 » 5.10.2021 20:02

Pozdravljeni

Imamo LG Therma monoblok 12 KW in daljinski upravljalnik v angleškem jeziku. Spremeniti bi moral nastavitve temperature za ogrevanje sanitarne vode. Za 2 stopinji bi moral dvigniti spodnjo in zgornjo temperaturo ogrevanja sanitarne vode. Sam v meniju ne najdem poti do teh nastavitev, zato prosim, če mi lahko pomagate. Znam do menija nastavitev in do tja ko je potrebno vnesti pin, naprej pa več ne. Že vnaprej hvala za pomoč in lep pozdrav.
binebane1
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a mipax » 6.10.2021 11:30

A PIN poznate ?
Priponke
DHW temp1.jpg
DHW temp1.jpg (41.23 KiB) Videno 39535 krat
mipax
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Enargen » 7.10.2021 10:38

Opis, kako pridemo v meni >installer je v spodnji sliki.
Priponke
install_ 093237.jpg
Vstop v meni >installer.
install_ 093237.jpg (67.64 KiB) Videno 39505 krat
Enargen
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 13.10.2021 9:47

zamot:
bravo...
ja toplota je zahukana, grozljivka, se je ne da meriti kar z metrom, pri nas se pa pravi, žaba se počasi dere... :D :D , je sosed postavil pred mesecem micubišijevo TČ 11kW zrak voda, pa sva sva se že skregala..., ja res je hudič..., ja profa žun je bil zakon..., ja toplota, ti ne sme kar nekam pobegnit-prestopit brez veze, imaš prav, ja v škatli je vse golo, ovi rore z enim starim kovtrom, zakaj ne..., dobro malo heca..., ja greješ polno luno, ta pa seka, pri nas je bilo danes zjutraj 1 (ena)...

ja so tudi TČ kar malo šlamasto izdelane...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 13.10.2021 11:03

pa dobro, kaj pa je bilo kaj tako strašnega..., eni ste pa res polni samega sebe, glej si mi zaukazal, ne bom... :D :D
no sem se pa par let ukvarjal čisto malo tudi z gradnjo peči - kotlov, samo malo mimo grede..., ja sem pa zdaj zelo aut...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Sebek » 13.10.2021 17:27

Če nebi bilo vilija, bi bilo tudi na tem forumu mrtvilo, kot je na mnogo drugih, predvsem avtomobilskih.

Zamot11 me pa čudi, da ne moreš vklopiti peletne peči namesto grelcev. Saj temperaturo vklopa lahko prilagodiš. Če senzor laže za 3°C pač nastaviš v nastavitvah za te tri stopinje v + ali minus od tvoje željene temperature (recimo 40°C)

Sicer je pa najbolj pomembno da tebe in tvojo ne zebe v nobenem primeru. :D :D
Sebek
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Enargen » 13.10.2021 17:54

Kar se tiče izolacije TČ!? V mojem primeru, sem v lastni režiji izoliral notranjost, stene kjer se nahajajo cevi in kompresor z 1cm izolacijsko peno, razen zadnje stranice in vse cevi z armaflexom. Zunanje cevi dolžine cca. 70cm pa z dvojno izolacijo 3cm armaflex. Na zadnjo stranico (zunanjo stran) pa bom verjetno dal stiropol. Pri izoliranju v notranjosti pa je treba bit res max previden na ožičenje, elektroniko...Naredil sem pač kar se je dalo, čeprav še nisem dal stiropol na zadnjo stran, sem opazil, da zdaj deluje tudi bolj tiho in voda v sistemu TČ ostaja dalj časa topla, to je pomembno pri ogrevalnih ciklih. Razlika v porabi elektrike je, ko TČ zažene nov ogrevalni ciklus pri temperaturi vode 10C ali pa pri 25C.
Enargen
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a vili » 13.10.2021 18:15

sebek, hvala:

zaradi mene mrtvilo, če me ni gor, ma ne no stari...,

če želim malo na bolj zafrkantski način pomagati, želim sprovocirati temo, tisto, ki jo majčkeno poznam, da ljudje sami malo razmišljajo, dobro vem, da ni vedno lahko, dobro pa ne bom, tako kot eni polnite toplotne "mostove" z enim, drugi z drugim, ja sem gledal to 11 kW "pumpo" pri sosedu, je vse nago ves baker je nag, nisem želel pametovati..., samo za "zbiralce perja", malo heca, ja profa ŽUN me je kar nadrkal, če ga je kdo poznal...

uf da ne pozabim, ko smo že pri "vročini", sem žunu moral razložiti "0 K," na zagovoru, to veste kaj je, mi je dal devetko...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 13.10.2021 18:52

Vili, kaj pri 0K še 10-ka zmrzne?!
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 13.10.2021 19:01

fikus:

če bi dal destko, bi bilo že malo slinaso, kaj se pa dogaja, pa pojma nimam, bi mi zrastel cuker, tudi šestica bi bila v redu, haha..., nič bat...

zamot:

toplota mi je čisto, čisto majčkeno poznama, še ispred tridest let, a je danes kaj drugače, zelo enostavno: vroče na eni strani na drugi mrzlo ali pa obrato in...,
ne vem pa zakaj si omenil okroglo sobo in se v njej v kot "usrat", haha :D :D
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 177 gostov