epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
obiskovalec napisal/-a:Pozdravljeni
Najprej bi se rad zahvalil članom foruma za obilo informacij glede toplotnih črpalk. Še zlasti pa enemu aktivnemu članu, z obilo izkušmjami za vso strokovno pomoč pri uspešni realizaciji izgradnje toplotne črpalke. Hvala S. Črpalko predstavljam kot vzpodbudo tistim, ki imajo ustrene veščine znanja in bi sami radi kaj naredili. Črpalka deluje že od maja 2010 in tudi v zadnjih hladnih tednih odlično nadomešča staro oljno peč v starejši slabše izolirani hiši. Tip črpalke V/V cca. 12.kW, plin R134a, polzeča kondenzacija v 1000 l zalogovniku s 50m navito bakreno spiralo. Ogrevanje radiatorsko od 42-52st.C s avtomatsko kompenzacijo glede na zunanjo teperaturo.
odrezan pokrov zalogovnika. Navijanje bakra je bil zanimiv postopek, saj sem se za nekaj časa preselil v miniaturno bivališče.
pogled v notranjost. Nekaj ovojev bakrene cevi je narejenih čisto v zgornjem delu, da se s pregretimi parami doseže visoko temperaturo v bojlerju za vodo.
V notranjosti emajliran 190l boiler. Tople vode nikoli ne zmanjka.
Ohišje toplotne.
Pogled s strani. Lotano s srebrom v zaščiti dušika.
zadaj
Krmilnik Carel uC2 se lepo obnese in nudi za malo denarja ustrezno regulacijo. Morda bom čez čas dodal še svoj krmilnik za razne detaile (poraba, časi delovanja, spremembe temperatur...). Če bi še enkrat delal zadevo, bi dal še večji poudarek protihrupni zaščiti. Copeland kompresorji so kar precej glasni. Drugače pa zelo zadovoljen. Zadeva je zelo ekološka in prijazna žepu.

Tamy napisal/-a:Ali ne bi bilo enostavneje naviti nanj eno navitje bakrene cevi, vse skupaj izolirati in jo vezati na bojler, kot je nekdo na tem forumu ze omenil?

urh321 napisal/-a:Saj to me je skrbelo: zanima me koliko je lahko največji VOLUMEN uparjalnika za 12000 BTU sistem.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov