epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-
snake napisal/-a:glavca1 napisal/-a:
Ne gre, ker 220 v strani vse, od kompresorja do venilatorja..... prvo pri inverterjih je takoj za vhodom gretz.... vse ostalo je naprej enosmern, najpre 350 za močnostno, potem naprej na 18,, 15, 12 in 5v...
Odklopiš kompresor in dobiš dovolj dobro oceno (če to vezje/logika ne kontrolira-ali je komp. vklopljen...)!
350V je potrebno pogledati z osciloskopom in ugotoviti kolikšna je prava vrednost. Instrumenti vedno ne pokažejo dovolj "prave" vrednosti, ker niso narejeni za merjenje vseh oblik (zaradi tega včasih precej "lažejo").
Še malo teorije:
Maksimalna vrednost izmeničmne nap je 220V*1,4=cca 310V.
Ne poznam pa točno kako/kaj delajo, lahko sicer malo "Step-Up"-irajo napetost...(Mogoče je kdo to pogledal?).

dedek napisal/-a:imam tč 7kw moči uparjalnik ima volumen 2.1 litra, r407c -sem v dilemi ali naj kupim swep b25-30 ali b25-40
prosim za pomoč

sassapo napisal/-a:Pri inverterskem sistemu delovanja ne potrebuješ nikakršnega zalogovnika, v tvojem sistemu bi celo padel izkoristek.
Napravi in boš zelo zadovoljen, zadeva 100% deluje

johanj napisal/-a:Zanimam se za nakup toplotne črpalke zrak voda.
Ponudbe z montažo se vrtijo okrog 8000 eurov, kar se mi zdi preveč glede na to da gre v bistvu za malo večjo klimo.
Kaj menite o nakupu zunanje enote+elektronika ostalo pa v obliki samogradnje?

koliko m2 boš ogreval-koliko močno tč rabiš to je prvo kar moraš vedeti-jaz in tudi drugi iz foruma smo jih sestavili-preberi vse okoli gradnje tč pa ti bo jasno-ni pa še zdaleč enostavnojohanj napisal/-a:Zanimam se za nakup toplotne črpalke zrak voda.
Ponudbe z montažo se vrtijo okrog 8000 eurov, kar se mi zdi preveč glede na to da gre v bistvu za malo večjo klimo.

dedek napisal/-a:koliko m2 boš ogreval-koliko močno tč rabiš to je prvo kar moraš vedeti-jaz in tudi drugi iz foruma smo jih sestavili-preberi vse okoli gradnje tč pa ti bo jasno-ni pa še zdaleč enostavnojohanj napisal/-a:Zanimam se za nakup toplotne črpalke zrak voda.

johanj napisal/-a:Zanimam se za nakup toplotne črpalke zrak voda.

johanj napisal/-a:dedek napisal/-a:koliko m2 boš ogreval-koliko močno tč rabiš to je prvo kar moraš vedeti-jaz in tudi drugi iz foruma smo jih sestavili-preberi vse okoli gradnje tč pa ti bo jasno-ni pa še zdaleč enostavnojohanj napisal/-a:Zanimam se za nakup toplotne črpalke zrak voda.
Mi lahko svetujete od katerega proizvajalca bi bilo smiselno nabavit zunanjo enoto in elektroniko glede optimalne cene in zanesljivosti. Sam imam v mislih MITSUBISHI ZUBADAN inverter 11KW, priklop izmenjevalca na obstoječ na srečo predimenzioniran radijatorski sistem, potreb 40-55 stopinj dvižnega voda, potreba po toplotni moči 8kW pri zunaji temperaturi -10 stopinj.
Ali zunanja enota že vsebuje kakšno regulacijo, naprimer odmrzovanje, regulacijo inverterja glede na potrebo toplote. Kaj dejansko regulira dodatna elektronika?

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov