epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

sassapo napisal/-a:johanj napisal/-a:Zanimam se za nakup toplotne črpalke zrak voda.
Ponudbe z montažo se vrtijo okrog 8000 eurov, kar se mi zdi preveč glede na to da gre v bistvu za malo večjo klimo.
Kaj menite o nakupu zunanje enote+elektronika ostalo pa v obliki samogradnje?
Prvo takšno predelavo sem napravil L.97
Če nimaš dveh levih rok in si pripravljen sam kaj postorit, se omenjena cena z lahkoto najmanj prepolovi.
Ps. pa izkoristek ne bo nič slabši

dedek napisal/-a:rabim regulacijo za ventilator pri klimi(na podlagi pritiska zmanjšuje obrate ventilatorja -ne klasičen presostat on-off)- kje se dobi in okvirna cena

sassapo napisal/-a:dedek napisal/-a:rabim regulacijo za ventilator pri klimi(na podlagi pritiska zmanjšuje obrate ventilatorja -ne klasičen presostat on-off)- kje se dobi in okvirna cena
empor.. fasec, imaš model za kondenzacijo ali uparjanje, cena ni visoka cca 50€

sassapo napisal/-a:potrebuješ ELIWEL FASEC 43 regulator uparjanja, kateri s tipalom in podnožjem ne bo več kot 50€.
Vsi tlačni regulatorji so pa precej dražji

dedek napisal/-a:sassapo napisal/-a:potrebuješ ELIWEL FASEC 43 regulator uparjanja, kateri s tipalom in podnožjem ne bo več kot 50€.
Vsi tlačni regulatorji so pa precej dražji
hvala sassapo-res nisem bil siguren-problem imam ker ne znam angleščine

dedek napisal/-a:sassapo napisal/-a:dedek napisal/-a:rabim regulacijo za ventilator pri klimi(na podlagi pritiska zmanjšuje obrate ventilatorja -ne klasičen presostat on-off)- kje se dobi in okvirna cena
empor.. fasec, imaš model za kondenzacijo ali uparjanje, cena ni visoka cca 50€
jaz rabim regulator da pri povečani temp.(ali pritisku) zmanjšuje obrate-ali so regulatorji na pritisk tako grajeni-odločil sem se zanje kljub ceni ker so bolj natančni regulator rabim samo pri ogrevanju,v prospektu pa ne najdem teh podatkov-če kdo ve podrobnosti prosim če mi pomaga-bistvo je da pri dviganju tlaka(v rezimu gretja) zmanjšuje obrate vent-in če je moznost nastavljanja pritiska-lahko pa je temp. reg. samo da ima iste lastnosti
tisti regulator narejen z tic106d izpred cca 3let deluje -problem je ker pri manjših obratih občutno pade moč motorja.....

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov