epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

zamot1 napisal/-a:Turbina pride u poštev pri dizelskih motorjih, kolkor pa jaz vem je samo en jugovič ugradu dizelski motor od traktorja u jugota, pa še pelu se je pol.
Okoli vleka in barve dima; prej (brez hranilnika)je bil dim gost bel itd skratka zanič izkoristek , polno saj, vlage in katrana v peči, sedaj zakurim samo enkrat in počakam da vse zgori. Pri popolnoma odprti dimniški loputi gre kar nekaj energije v zrak skozi dimnik, z dobro regulacijo bi se tu dalo nekaj prihraniti. Že imam naštudirano: loputa ima kot odpiranja 90 stopinj zato lahko uporabim motorni pogon za ventile Seltron, dvopoložajni regulator temperature, če vse to pravilno povežeš bo to delovalo, kakšne nastavitve bojo potrebne bo pa vidno ko bom vse to namontiral na peč- dimnik, v dolgih zimskih nočeh to ne bo nikakršni problem, bom našel pravi algoritem za to zadevo, da bo pa vodna para šla iz dimnika mi pa sigurno ne bo rataloSem bolj praktik in bom ekspiremantalno prišel do rezultatov dobrih ali slabih.
LP T

lena napisal/-a:Ker prvo leto kurim na drva (konec je razvajanja z oljem in plinom) in se še nisem odvadila tega razkošja imam eno čisto leno vprašanje. Ali obstaja regulator vleka (kurjač) na timer. Poanta bi bila v tem, da bi lahko zvečer termostat zaprl loputo pri 60°C, zjutraj pa povečal nazaj na 80°C. Tako mi čez noč ne bi vse pogorelo in ne bi bilo treba vedno na novo kurit, pa tudi zjutraj bi bilo že prijetno toplo.
Dobrodošli tudi drugi predlogi. Pa prosim, razlago za laično javnost.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov