Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje z nastavitvami LG monoblok toplotne črpalke.
Sam sem instaliral monoblok toplotno črpalko 7KW (HM071M.U43) in zadeva deluje, vendar bi rad omejil moč, ker imam bolj slabo varovalko (16A), ki pa je nebi želel povečevati, če ni nujno. Črpalka nima dodatnih električnih grelcev.
Menda se omejitev toka lahko nastavi s stikalom SW1 (stikalo 3) na do 17A (sicer 23A). Stikalo sem sedaj našel, sta dve vrsti glede na vrsto ohišja (UN3 ali UN4) posledično tiskano vezje.
V navodilu za "remote controller" piše, da se lahko nastavi trenutna moč vendar pa ne vem ali to vpliva dejansko na moč ali je namenjenu samo statistiki (precej nerazumljivo napisano).
Tok se je pri segrevanju povečeval od 4A pa do 18,5A, jaz pa bi želel, da greje z manjšim tokom (močjo)- sedaj ko je toplo mislim, da bi moral biti izkoristek velik in zato tok manjši)
Sem pričakoval, da bo inverter prilagajal moč potrebam, ko je postala voda že precej topla (50stC) pa je tok kar naraščal.

Pri deklariranem izkoristku in tempearturi zraka 20st., bi moral biti po mojem mnenju tok precej manjši za 7KW toplotne moči.