epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Sem postavil vprašanje o potrebni točnosti.vili napisal/-a: a se ta spec. toplota ne spreminja s temp. zraka in vlažnosti, ja je pa to za blic dovolj...

Sem malce začuden. Morda pa je res že kaj izpuhtelo iz moje buče. Sem bil prepričan, da se absolutna vlažnost izraža v g/kg, relativna pa v %.Demz napisal/-a:90% vlažnosti - relativna ali absolutna?
Ja, prisotnost vlage v zraku je zelo močen dejavnik pri izračunu.

Lahko bi kaj povedal, čemu boš uporabil odgovore. Morda še kaj o potrebni točnosti, da pri dajanju nasvetov nebi ugibali.Tiger napisal/-a:Hvala za odgovore.
Lep pozdrav

Žerjavar napisal/-a:Kar nekaj časa že razmišljam, da nebi dal nasveta, dokler se ne razčisti problem. Že sedaj običajno najprej zastavim nekaj dodatnih vprašanj, da bi se problem zjasnil.

Dobro si povedal. Važno pa je, da avtor vprašanja zasleduje svojo temo vsaj enkrat dnevno, še bolje 3 x = pred šihtom, ob malici in po šihtu. Brez te pogostosti bo tema hitro iztirila. Ker ne bo odgovorov na vprašanja, bo nekdo nekaj predvideval in tema bo šla v to smer.Če se le da, na kratko in enostavno.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov