STROJNISTVO.com • Poglej temo - kotel ABC delta proizvod

kotel ABC delta proizvod

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

kotel ABC delta proizvod

OdgovorNapisal/-a raca » 23.2.2020 10:49

Pozdravljeni.

Ima mogoče kdo kakšne izkušnje, mnenja glede kotla na polena kotel ABC delta proizvod? Zaradi prostora moram izbrati glede na dimenzije in zalogovnik ne sme biti večji od 1500L. Glede cene je nekje vmes med priznanimi in nizkocenovnimi. Kotel je na seznamu ekosklada.
raca
Strokovnjak
Strokovnjak

Re: kotel ABC delta proizvod

OdgovorNapisal/-a Kovac93 » 23.2.2020 14:53

Zakaj zalogovnik ne sme biti večji od 1500L?
Kovac93
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a raca » 23.2.2020 18:22

zaradi prostora in predpisan je 1500, tako da je dovolj.
raca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 23.2.2020 18:47

kdo ti ga je pa "predisal", morda določil v projektu..., zalogovnik namreč...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a raca » 23.2.2020 19:01

raca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 23.2.2020 19:39

to so bolj priporočila - smernice, ne pa predpis, ti daš lahko tudi večjega, če ga imaš kam postaviti..., hvala bogu, nevem zakaj ne...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 23.2.2020 21:08

Sosed ga ima, tega Delta, Srbska izdelava, Kovintrade (je oziroma še) uvaža...kaj pa vem...dela...ciglovje/šamot je menjaval že po drugi sezoni kurjenja, ker ga je precej požrlo. Menjavali so mu tudi elektroniko 1x garanciji.

Drugače pa nix posebnega...majhen kuriščni prostor 120litrov...koliko vem, zna sama peč poganjati dva zunanja ogrevalna kroga. Ima sredinska vratca za podkurit in pa kukalo. Turbulatorji se čistijo na roke z ročico.

Sam sem vzel Attack SLX Lambda....ima bistveno večji nalagalni prostor...je dražji...dela pa tudi.

Kolikor sem gledal pred nabavo sam...je bistveno čim večji nalagalni prostor za drva v peči in čim večji zalogovnik. Imam 25Kw peč ki ima cca 200 litrov prostora za drva in 2200l zalogovnik toplote. Naložiš 1x na kurjenje in imaš poln zalogovnik brez dodajanja drv.

LPL
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a raca » 24.2.2020 10:45

OK hvala za info potem ni za kupiti če so takoj težave, ampak je relativno mogoče bo sedaj delalo. Verjetno se te kotle ne izdeluje dolgo časa in so začetne težave v proizvodnji...
raca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a raca » 25.2.2020 12:38

Lesy 1 koliko časa imaš že vgrajen ta kotel? Kako je z suportom, servis, rezervni deli je dostopno?
Sem dobil ponudbo za kotel attack SLX20 PROFI cena je zanimiva napram drugim pod 3000 eur z ddv. Dobil sem nov seznam od letos za kurilne naprave za subvencijo ekosklada pa me je zelo zmotilo da so zelo zmanjšali kapaciteto zalogovnikov, če primerjaš z lanskim spiskom za popolnoma enake tipe peči. Lansko leto je veljalo 12 L po nalagalni površini oz 55L na KW kotla kar je več tisto je bilo prepisano. Sedaj pa ne velja ne eno ne drugo primer tega kotla SLX 20 profi =779L! Ne vem ta kotel se bo skuhal z tem zalogovnikom pod narekovaji.... Seveda lahko daš večjega samo so krepko pod predpisi in priporočili 12l x nalagalna prostronina polen ali 55L na KW...
raca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 25.2.2020 14:35

raca napisal/-a:Lesy 1 koliko časa imaš že vgrajen ta kotel? Kako je z suportom, servis, rezervni deli je dostopno?
Sem dobil ponudbo za kotel attack SLX20 PROFI cena je zanimiva napram drugim pod 3000 eur z ddv. Dobil sem nov seznam od letos za kurilne naprave za subvencijo ekosklada pa me je zelo zmotilo da so zelo zmanjšali kapaciteto zalogovnikov, če primerjaš z lanskim spiskom za popolnoma enake tipe peči. Lansko leto je veljalo 12 L po nalagalni površini oz 55L na KW kotla kar je več tisto je bilo prepisano. Sedaj pa ne velja ne eno ne drugo primer tega kotla SLX 20 profi =779L! Ne vem ta kotel se bo skuhal z tem zalogovnikom pod narekovaji.... Seveda lahko daš večjega samo so krepko pod predpisi in priporočili 12l x nalagalna prostronina polen ali 55L na KW...

Kotla DELTA nimam jaz ampak moj sosed. Kuri pomoje tretjo ali četrto zimo. Kolikor vem nekih hudih problemov s servisom in rezervnimi deli ni...šamot je dobil brez težav.

SLX 20 PROFI nima lambda sonde kolikor vem in ne dobiš subvencije eko sklada.

Jaz imam vgrajen ATTACK 25 SLX LAMBDA TOUCH...kurim drugo sezono...do sedaj sem moral menjati šamot na spodnjih vratih, ker je počil...menjano pod garancijo brez težav. Lahko prideš pogledat če te zanima...javi pod zasebno.

Kapaciteta zalogovnika je predpisana minimalna da dobiš subvencijo....dejansko moreš ti dimenzionirat glede na tvoje potrebe hiše....vsaj tako sem jaz gledal...da imam dovolj toplote za ogrevanje hiše za 1 dan v najhujšem mrazu...Res pa ni bilo takrat omejitve glede na nalagalni prostor takrat ko sem jaz delal...ker imam 200l prostora za drva bi potreboval 2400litrov po tej logiki.....

LPL
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a raca » 25.2.2020 15:47

Kot sem izvedel niso več zahtevane lambde, in precej so znižali kapaciteto zalogovnikov - glej prilogo. Iz katerega konca pa si doma? Ja sem razumel da ima sosed delto in da so problemi. Samo tudi tvoj attak je imel nekaj težav kot si omenil... upajmo da bo termobeton bolj zdržal v komori...
Priponke
ekosklad 2020_.PNG
ekosklad 2020_.PNG (82.23 KiB) Videno 9067 krat
raca
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a vili » 25.2.2020 16:02

gledam bedarije v tabeli, ko nek "birokrat", ki pojma nima z realnostjo, določa velikost zalogovnika 799, 1071 l noro, ne zna niti zaokrožiti na neko okroglo mero..., če že na 800, 1070 ali 1100 l... , res debilno... ha ha, zdaj ti bo pa en "šlosar" preračunal in izdelal ta "kesel" ravno po tem kretenskem "predpisu"..., pa ja..., en "kesel" se izdela, če se le da iz standardnih "plehov" in "podnov" (pa ja terlep ti bo zarundal ravno tak poden)..., da ti bo kdo šel rezat "pleh" za 2 mm, "malo morgen"...

dobro malo sem se zahebaval tudi z meritvami toplovodnih kotlov (tako na trdna kot na LKO, je trajalo kar mesec dni +++...), pa to ni kar tako, preden prideš do nekih stabilnih pogojev je potrbno kar nekaj čas, da uskladiš vse parametre potem pa lahko rečeš ja to je to: tako glede moči in vseh mogočih emisij nox-i, pa kisik, pa..., pa še na to vpliva gorivo in tudi vreme, tlak temperatura zraka..., to je kazala "mašina"..., tam nekje je podatek o moči 15.1 kW, pa ucinkovitost 79.1 % pa tega se niti neda izmeriti, res traparije...

samo še to: so mi izračuni pokazili izkoristek na LKO 92...93% :D , nisem mogel verjeti, Eureka, pa smo se potem zmenili to je 90% za "medije"...
vili
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 25.2.2020 17:00

No težave....greje se sosed, in grejem se tudi jaz.

Zdaj neko vzdrževanje itak potegne krematorij za sabo.... V komori je kar vroče :-) in seveda tudi šamot poka....prej ali slej...To je bolj ali manj obrabni del.

O izkoristkih ne bom...sem pa to zimo dosedaj požgal 6 metrov drv z ogrevanje cca 100m2 na 24 stopinj...kot hočejo imeti emancipiranke...da je mir pri hiši...nosim pa kratke rokave tudi pozimi :-)

Novih pogojev za ekosklad ne poznam...še vedno patrdim da je pametno da ima peč čimveč prostora za drva v peči in potem iz tega sledi velikost zalogovnika da požgeš ta drva....in maš vsaj 24 ur toplo.

Lokacija je okolica CE.

LPL
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a fikus_ » 25.2.2020 22:08

Lesy, prestavi termometer pod strop, boš porabil manj drv.
fikus_
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a lesy1 » 25.2.2020 22:19

fikus_ napisal/-a:Lesy, prestavi termometer pod strop, boš porabil manj drv.

:lol: :lol: :lol:
lesy1
Strokovnjak
Strokovnjak

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov