epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

Nikdar nisem pustil svojih možganov na pašo v področje toplotne črpalke, mi je realen COP delal preglavice. Takole na palec bi rekel, da bi tvoja hladilnica lahko bila dolga vsaj 6 m, zelo verjetno še znatno več. Če mi lahko poveš, kolika je toplotna moč črpanja toplotne energije tega agregata, pa lahko povem bolj točno. Bo pa verjetno še nekaj vpliva, kako bodo izvedeni spoji med paneli - lokalno imajo većjo prevodnost, kot 8 cm izolacije.andrejko napisal/-a: koliko je lahko dolžina komore da
bo zadeva hladila do 5 st.C..

Žerjavar napisal/-a:Nikdar nisem pustil svojih možganov na pašo v področje toplotne črpalke, mi je realen COP delal preglavice. Takole na palec bi rekel, da bi tvoja hladilnica lahko bila dolga vsaj 6 m, zelo verjetno še znatno več. Če mi lahko poveš, kolika je toplotna moč črpanja toplotne energije tega agregata, pa lahko povem bolj točno. Bo pa verjetno še nekaj vpliva, kako bodo izvedeni spoji med paneli - lokalno imajo većjo prevodnost, kot 8 cm izolacije.andrejko napisal/-a: koliko je lahko dolžina komore da
bo zadeva hladila do 5 st.C..

Žerjavar napisal/-a:Postavitev enačbe z neznanko dolžina hladilnice. Toplotni dotok v hladilnico iz bližnjega medija (zunanji zrak, zemljina) = toplotna moč črpanja toplote iz hladilnice.
Ali bi naj bile stene iz panelov samonosilne - morda še posebej nosilna konstrukcija, kamor so paneli pritrjeni?

andrejko napisal/-a:Prostor je že obstoječi zidan.
Obložil bi ga s paneli, tla pa izoliral s stirodurjem in čez betonski tlak

Žerjavar napisal/-a:andrejko napisal/-a:Prostor je že obstoječi zidan.
Obložil bi ga s paneli, tla pa izoliral s stirodurjem in čez betonski tlak
Zakaj vprašanje o dolžini komore?
Zakaj uporabiti panele, je samo stiropor lepljen na zid (strop) dosti cenejši.

andrejko napisal/-a:Pozdravljeni strojniki,
prosim za pomoč glede sledečega.
Imam možnost dobit hladilni agregat , kateri ima priključno moč 1915 W.
Za enkrat imam samo ta podatek.
Naredil bi si komoro iz 8cm panelov ... poliuretanska pena + obojestransko pločevina, tla isto 8cm styrodur.
komora bi bila širina=3m, višina=3m, ter dolžina _????????.
Lepo prosim za pomoč glede na podatke katere sem posredoval, koliko je lahko dolžina komore da
bo zadeva hladila do 5 st.C.
Rabil bi to v spomladanskih mesecih tam do nekje 20 st. C zunanje temperature.
Hvala v naprej za kak nasvet in informacijo.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov