epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderator: -M-

clovek napisal/-a:Gre za novo okno.
Tišler mi je kot posrednik, za termopan z dvojno 6 mm zasteklitvijo ponudil 8 mm medprostora. Z argonom. Bi bilo 12 mm medprostora bolje?

SAJKO napisal/-a:Tole okrog argona se mi zdi, da je en larifari. Prvič, kako veš, da ga je kdo dal not? Drugič, tud če je bil kdaj not, kolk časa pa je, preden se ven zgubi..

V božino šipe progeš naravni ogenj (sveča, ...)iv pogledaš v šipo kot v ogledalo. Če so stekla brez emisijske plasti je barva vseh odsevov približno enaka (naravna. Od emisijske plasti pa je odsev izrazito drugačne barve ( proti vijolični). sedaj ne morem preveriti, če je točno tako, nimam na nobeni šipi protiemisijske plasti.clovek napisal/-a: testiranje stanja emisijske plasti z odsevom plamenčka faracajha. Kako je to mišljeno?

clovek napisal/-a:Klical sem še neko drugo steklarstvo kjer pravijo da argon doda le 15% dodatne izolacije

clovek napisal/-a: gre ven le argon se prevodnost poslabša za 15%.
Če je plast uničena se vidi po tem da se pojavi izgled pajkove mreže.

Žerjavar napisal/-a:clovek napisal/-a: gre ven le argon se prevodnost poslabša za 15%.
Če je plast uničena se vidi po tem da se pojavi izgled pajkove mreže.
Ven gre plin, noter pa zrak. Razlika prevodnosti bo daleč več od 15%.
Bolj kredibilna?Če je plina dovolj, ne bo imel zrak kam iti, ne bo okvaril emisijske plasti. O pajkovi mreži prvič slišim, kje kaj piše o tem?
Kako komentiraš podatek iz Internormovega kataloga : Od 17 različnih šip z zrakom so vse brez emisijske plasti. Od 63 različnih šip z žlahtnim plinom imajo vse emisijsko plast.

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov