STROJNISTVO.com • Poglej temo - POWERMAX - Polarizator goriva

POWERMAX - Polarizator goriva

Energetski procesi in postrojenja, njihovo upravljanje...

Moderator: -M-

POWERMAX - Polarizator goriva

OdgovorNapisal/-a ANDREJ SKAPIN » 3.12.2002 10:34

Zanima me ali ima kdo od obiskovalcev strojnistva.com in foruma izkusnje s POWERMAX-om, ki naj bi bil polarizator goriva.
Zmanjsal naj bi porabo goriva npr. kurilnega olja za ogrevanje tudi do 15%.
Deloval naj bi tako, da s specificnim magnetnim poljem razbije gruce ogljikovodikovih molekul v posamezne molekule, tako, da hitreje in bolj ucinkovito zgorijo.
Ali obstaja za ucinkovitost v praksi tudi kaksna studija ali analiza?
ANDREJCEK
ANDREJ SKAPIN
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Miha » 3.12.2002 15:45

Kje pa si to videl? Je to tista stvar za dizelske motorje, ki se namesti na dovod goriva?

Nekaj podobnega je bilo tudi za vodo. (Baje jo čisti, razkamni cevi,...) vendar so testi dokazali, da je to samo bla,bla,bla!
Miha
Miha
Strokovnjak
Strokovnjak

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Gost » 3.12.2002 22:47

Ce bi to bilo res:
Bi nafta ne bila vec nafta
Bi zadevo ze serijsko vgrajevali
Bi drzava bila ob 15% denarja od trosarin
Bi naprava bila veliko vec kot le magnetek na pritrdilnem obrocku
Bi bla bla bla
Za boljsi fire priporocam 10 % bencina v nafti.

LP MIHA
Gost

Powermax polarizator

OdgovorNapisal/-a ANDREJ SKAPIN » 4.12.2002 15:48

Pozdrav Miha !

Ne vem odgovorov na tvoja vprasanja in domneve,
ravno zato sprašujem, če kdo kaj ve o tem.
Predvidevam, da je to res ena trgovsko-prodajna muha, ker ce to ne bi bila, bi jo vgrajevali vsi proizvajalci avtomobilov po svetu, saj to pomeni le 10 do 15 % privarcevanja na dizelskem gorivu, kar je ogromno.

Zelel bi komentar tistih, ki so to stvar ze kupili in vgradili.
Če je stvar tako dobra naj nakup predlagajo še komu drugemu,
če pa so se z nakupom zafrknili, bodo o temu raje molčali ! Kdo ve ?

lp
Andrejcek
ANDREJCEK
ANDREJ SKAPIN
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a boris » 6.12.2002 21:47

Moje področje dela so dizelski motorji, ki na uro porabijo toliko goriva, kot ga ti ne porabiš v dveh mesecih.

Kar se tiče takšnih zadev, kot jo navajaš zgoraj (prihranek goriva 15??) je zadeva precej zanimiva. Če bi to bilo res, bi se zadeva masovno uporabljala.
Nisem prepričam če je to kar sem videl nako kot misliš ti (nekakšen vetnil, ki vsebuhe magnete). Zadeva mi je bila pred leti predočena, vendar se takrat okrog tega nisem opredelil.

Po moji presoji je to nekaj podobnega kot npr. MOTOR UP, ki ga verjetno poznaš iz TV reklame (avtomobilski motor, ki obratuje brez olja v ledeni kocki???). Če bi to držalo, bi veliki svetvni koncerni (Shell, Texaco, ipd.) zadevo že zdavnaj povzeli.

Sicer pa se zamisli.... A veš kaj pomeni prihraniti 15% goriva?

Jaz osebno v to ne verjamem.

Lep pozdrav

Boris
boris
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a ANDREJ SKAPIN » 10.12.2002 18:40

Boris pozdravljen !

Vsaj eden, ki mi je malo pomagal pri odlocitvi ali kupiti ali ne kupiti napravo.
Na kaksnih motorjih pa delas, da toliko porabijo ?

Po reklami izgleda, da je to res neke vrste ventil - izdelek 21 stoletja, kot ga imenujes z nekaksnimi magneti poleg.
Iz prospekta lahko razberem, da z namestitvijo dosezemo, da se ogljikovodikove molekule odcepijo od zvepla in klastrov.
Ko s t.i.m. Powermaksom tem molekulam dovedemo energijo, ki povzroca medsebojne trke v samem jedru, se pricno molekule zaradi inducirane polarizacije cepiti na m,anjse verige, ki so lazje in bolj gorljive.
Prilagajo slovenski Certifikat o skladnosti, ki govori, da naprava po meritvah radiofrekvencnih motenj ustreza JUS standardu.

Premalo sem brihten, da bi lahko komentiral tole zgoraj.

lp
ANDREJCEK
ANDREJ SKAPIN
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a boris » 11.12.2002 17:26

Pozdravljen Andrej....

Delam na motorjih General Motors 645E (16 cil. 2000 KM in 12 cil. 1500 KM). Ti motorji so večji kot je večina večjih limuzin, ki se prevažajo po naših cesth..

To ti najbrž ne pove dosti... Sicer pa pošlji e-mail. če te kaj zanima...

Omenjeno napravo mislim da še imam nekje shranjeno, saj sem jo že precej nazaj dobil na preizkus. Žal je do danes nisem preizkusil.

Lep pozdrav

Boris
boris
Sodelavec
Sodelavec

Vrni se na Energetsko in procesno strojništvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov