STROJNISTVO.com • Poglej temo - žična krtača na vertikalnem vrtalniku

žična krtača na vertikalnem vrtalniku

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

žična krtača na vertikalnem vrtalniku

OdgovorNapisal/-a getriba » 25.2.2011 17:53

pozdravljeni

zanima me, če lahko uporabim žične krtače na samostoječem vertikalnem vrtalnem stroju 500w max obratov 3000. je bolj ali manj hobi model za 100 eur. ohranjen, nikoli se ga ni mučilo, z njim sem vrtal pretežno kovino luknje do 10mm

krtačil bi pa ventile iz glave motorja tako da deli tudi niso ne vem kako veliki.
se to morebiti odsvetuje? v knjižici krtače niso omenjene, so pa po drugi strani navedene hitrosti za rezkalnike za les za okrogle luknje. primer: http://www.handtools-china.com/images/SpadeBit_7093.jpg
kolikor imam izkušnje z ročnim vrtalnikom povzročajo ti rezkalniki veliko več vibracij kot krtače.
se motim? kaj mi svetujete? bi moral krtačo tudi s spodnje strani nekako zagozdit da se glava ne bi premikala horizontalno? ne bi rad trpinčil popolnoma izpraven stroj

najlepša hvala
getriba
Pripravnik
Pripravnik

OdgovorNapisal/-a Sergej » 25.2.2011 18:41

Dober nasvet: Ne skrbi za vrtalni, PAZI NA PRSTE!
Sergej
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Nicomajstr***???*** » 25.2.2011 19:06

Zakaj pa ne bi raje vpel v glavo ventila in ga očistil s finim brusnim papirjem?
Nicomajstr***???***
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a borči » 25.2.2011 20:06

Sergej napisal/-a:Dober nasvet: Ne skrbi za vrtalni, PAZI NA PRSTE!

Pazi tudi na oči! Med ščetkanjem se rada kakšna žica iz ščetke izruje ali odlomi. Uporabi zaščitna očala!
kovinarski kruh je trd,pa še skorjo ma
borči
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a getriba » 26.2.2011 7:57

sem poskusil in gre fajn, brez večjih obremenitev. sem bil v pol ure fertik s 16 ventili :)

ventila ne bom dajal v glavo ker ko se vrti ne vidiš kaj točno se z njim dogaja. pa še brusiš ga, pri meni pa gre samo za saje. ni bilo problematično ker sem jih že cel teden namakal v koktejlu topil, bencina in olja. :)

očala pa nosim vedno, imam že nekaj neprijetnh izkušenj, hvalabogu vse brez posledic.
getriba
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov