epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

xstrojnik napisal/-a:Meni se je to nekoč zgodilo na golfu II in sem s tem uničil motor, ker je nekaj časa tekel na maksimalnih možnih obratih. Ni pa tudi dosti manjkalo, da bi povzročil nesrečo. Kriva je bila "gas zajla". Pri oplu 2000 letnik je nabrž težava drugje, ker ima najbrž že gas preko potenciometra... domnevam, ne vem.

dakomat napisal/-a:Verjetno je težava v odpiranju lopute za dovod zraka. Znanec je opisoval precej podobne simptome in je bil kriv el. motorček ki odpira in zapira to loputo. Ne vem pa če imaš ti el. motorček za krmiljenje lopute ali kak drug sistem.
Veliko sreče in znanja pri iskanju napak!

Opel freak napisal/-a:dakomat napisal/-a:Verjetno je težava v odpiranju lopute za dovod zraka. Znanec je opisoval precej podobne simptome in je bil kriv el. motorček ki odpira in zapira to loputo. Ne vem pa če imaš ti el. motorček za krmiljenje lopute ali kak drug sistem.
Veliko sreče in znanja pri iskanju napak!
Hva za tvoj odgovor. Zelo sem ga vesel. Se mi kar zdi da mam motorček ja. Zaj mam 2 odgovora na moje vprašanje in upam da je to to. Hvala ti še enkrat za odgovor, ker sem začetnik in nimam kaj dosti znanja glede avtomobilov, hvala še enkrat ki mi pomagate.

Opel freak napisal/-a:Jaz imam en problem z mojo Opel Astro 1.6 letnik 2000. Med vožnjo ko je še motor hladen pa malo bolj pritisnem po gasu kar tam ostane sploh se obrati ne smanjšajo. Najbol pa dela to ko je oblačno ali deževno samo med zimskim časom. Ko je sončno bodisi poletnem bodisi zimskem času je za gas lepo mehka in nič ne zašteka ko pa oblačno ali deževno pa rad zašteka če pa stisneš sklopko pa pridejo obrati do konca da jih zabija. Ali mi lahko kdo pomaga ?

moi napisal/-a:Opel freak napisal/-a:Jaz imam en problem z mojo Opel Astro 1.6 letnik 2000. Med vožnjo ko je še motor hladen pa malo bolj pritisnem po gasu kar tam ostane sploh se obrati ne smanjšajo. Najbol pa dela to ko je oblačno ali deževno samo med zimskim časom. Ko je sončno bodisi poletnem bodisi zimskem času je za gas lepo mehka in nič ne zašteka ko pa oblačno ali deževno pa rad zašteka če pa stisneš sklopko pa pridejo obrati do konca da jih zabija. Ali mi lahko kdo pomaga ?
spucaj loputo

Sebek napisal/-a:Predvidevam da tale avto že ima vgrajen računalnik, zato bi jo bilo smoterno priklopiti na tester. Zamenjava raznih senzorjev zna biti veliko dražje kot pa priklop na tester in zamenjava oz popravilo tistega dela, ki ga pokaže računalnik.![]()
![]()
![]()
Pa uspešno rešitev problema.![]()
![]()
![]()

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov