STROJNISTVO.com • Poglej temo - Stirling

Stirling

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Naredimo stirlinga:D

OdgovorNapisal/-a janz » 11.1.2009 13:53

zivo!
Jst tud delam stirlinga, sma malo bolj "kompliciranega", no ni neka huda znanost, sam pač vsa kose bi rad sam naredil(stružnica, rezkarca, pila, kladivo,... ja pa pivo :) )
no pa me zanima ce se še kdo ukvarja s tem. Mislim vsa pohvala in občudovanje ce ga sestaviš iz konzerv, ampak rad bi ga sam naredil in skonstuiral. tako a pozna kdo kake programčke kako preračunati volumna valjev in volumen povezave med valjema? No jaz delam alpha stirling k mi je zanimiv ker ima ločena bata pa cevko vmes za povezavo izgleda za pogledat :) (bom slike naložil) smao sedaj pa imam probleme ker se nisem zadosti posvetil uležajenju vztrajnika in ojnic tako da mi tam pobere ves "izkoristek":( sedaj bom naredil nove bate iz Al in cilindre iz mesenga, baje mata ful dobre drsne lastnosti, razmisljam pa tudi o Cu cilindrih in grafitnih batih iz grafita za elektrode, a ve kdo kje to dobit? No sedaj pa bistvo; rabim kak predlog pz pomoč kako narediti dobro ojnico oz povezavo med nji in batom z cim manj "lufta" ?
lepo se mejte pa prosim za kak predlog :)

LP janz :)
janz
janz
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a pkropf » 7.5.2012 19:46

pomagajte prosim, na tej strani kjer je jozafax vzel načrte, so jih zbrisali, stran je preusmerjena....če ima slučajno kdo, točno takšen načrt (jaz sem ga mel, pa sem ga nekam založil :( )naj mi prosim pove :)
lp P
Peter Kropf
pkropf
Novinec
Novinec

Prejšnja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov