STROJNISTVO.com • Poglej temo - Razrez mediapana za izdelavo makete

Razrez mediapana za izdelavo makete

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Razrez mediapana za izdelavo makete

OdgovorNapisal/-a hmina » 5.5.2012 19:42

Slika
Sem študentka Fakultete za arhitekturo in moram v okviru diplomskega dela izdelati tudi maketo. Izdelala bi jo iz mediapana debeline 10mm, za razrezati imam 15 plosc dimenzije 60x90cm.
Kolega mi je predlagal naj pisem na vas forum, kjer se zagotovo najde kdo s pravo opremo (CNC, vodni curek...) in kar je tudi zelo pomembno - izkusnjami!
Temi prilagam datoteko z izrisom teh 15ih plosc z oznacenimi linijami razreza za lazjo predstavo za kaksen izrez gre.
Vesela bi bila kaksnega predracuna oz. vsakrsnega odziva, predloga, ideje ...

Hvala!
Mina
hmina
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a supersonic » 12.5.2012 16:34

Nevem če sem čisto dobro zastopil tvoj problem...to bi mela rada reliefno površino zrezkano, nekakno mi zgleda kot da si narisala tlorise ulic, ali prav izrezane komade kot so narisani? za izrez kosov je verjetno najbolše waterjet (vodni curek) in nabrž niti nebi bil problem najt stroj s tako delovno površino, enegea imajo/mo celo na strojnem faxu, kjer bi mogoče dobla mal bl študentsko ceno, če pa te zanima rezkanje reliefne površine je pa najbrž najbolje vprašat kakšnega mizarja ki se ukvarja s cnc rezkanjem (motivi na vhodnih vratih, okvirji za slike), ker strojniki imamo ponavad manjše stroje v katere bi komaj spravil tak kos:) če pa je že ravno stroj dovolj velik bo pa verjetno tudi cena ogromna. žal tudi drugače verjetno ne bo ravno poceni:/
supersonic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hmina » 12.5.2012 17:15

Najprej najlepsa hvala za odgovor, pojavil si se ko sem ze skoraj izgubila upanje! :D
V mislih sem imela razrez, varianta vodni curek. Kako pa je z dostopnostjo vašega stroja? Mi lahko prosim predlagas koga na vasem faksu je najbolje da kontaktiram???

Se enkrat iskrena hvala, polepsal si mi dan, mogoce pa celo cel teden!
:D
hmina
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a ktm1001 » 12.5.2012 17:46

Jaz si še zdaj ne predstavljam čist. Kaj tam kjer je črta, tam je treba rezat? Če je temu tako, bo kmalu kilometer reza. :D No vsaj tako si bo vsak razlagal...

Pa tudi ti ne boš znala sestavit, vseh koščkov skupaj.

Najcenejše je pomojem res poenostavit in
Slika
Pa še bicepse boš dobila :) Jah feminizem je tudi take stvari prinesel :P

V laboratoriju za alternativne tehnologije je tale najdlje od vseh asistentov, nekam velik jih je šlo stran odkar sem jaz pohajkoval tam. http://lab.fs.uni-lj.si/lat/index.php?p ... c-2&hl=slo

Samo dvomim, da ti bodo lahko kaj pomagal glede na te tvoje skice. Pa odrezane kose je težko lovit, pa še drago bi bilo.

Da ne boš preveč vesela (6)
ktm1001
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hine » 12.5.2012 19:45

Jaz bi se tega lotil s to mašino: Slika
hine
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a BLABLABLA » 12.5.2012 20:43

hine napisal/-a:Jaz bi se tega lotil s to mašino: Slika

Raje ne, če maš rad vse svoje prste.

Veliko boljša oz varnejša je električna izvedba tiste ročne modelarske žagice.

In prsti se bodo še vedn držali roke,.....
BLABLABLA
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Markun » 13.5.2012 18:54

Lani sem si izdelal maketo za diplomsko nalogo na FA. Letos pa sem izdelal še tri makete za druge diplomante.
Mediapan je vodovpojen. Dimenzije plošč bi bile še primerne za naš stroj.
Markun
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a supersonic » 14.5.2012 22:31

tako kot je KTM.. povedal je to laboratorij za alternativne tehnologije in čeprav so vsi v laboratoriju nadpovprečno "človeški" bi se tudi sam obrnil na joškota, ker je najbol "faca", vsaj kolikor imam jaz izkušnje z njimi. najbolje da njemu pošlješ mail, opišeš problem in skoraj sigurno ti bo znal pomagat ali pa te vsaj napotit v pravo smer, je pa res da kot so že fantje povedali, te zadeve ponavadi niso poceni in se ti skoraj bolj splača kupit tračno, vodno ali modelarsko žago in se tega lotit ročno s pomočjo očeta/brata/fanta/... je pa res da bo precej bolj zamudno:)
supersonic
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a hmina » 16.5.2012 8:52

O, hvala za toliko odgovorov! Malo sem jih spregledala

:oops:
hmina
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tislartomi » 16.5.2012 9:23

Zdravo!

Imam takšen stroj na katerem se to da narediti.
Rabim pa več informacij...
Če je še aktualno pokliči na 031 443 309

Lep pozdrav,

Tomaž
tislartomi
Pripravnik
Pripravnik

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov