LP
29010707 - si eden redkih ko ne daje kar nekih komentarjev z Youtube oz google ozadjem pač pa se vidi neko znanje kar zelo cenim glede na izjave ki se potakajo okoli avtomobilskih tematik.
No bom jaz razložil okoli čudežnega uporčka, saj mi je pred kratkim "popapal" živce na enem TDi - ju. Namesto temperaturnega tipala vežejo upor, ki simulira vedno mrzel motor. Tak motor zelo rad vžge (rele za svečke ima max. čas gretja), ima nekoliko višji prosti tek in dobi konstantno nekaj več gorivo oz. vse kar sem jaz opazil je da bolj kadi, neke pretirane moči glih ni bilo. Je pa poraba višja. Motor je zaradi povečanega kota predvbrizga tudi občutno glasnejši. Seveda zadeva prej ali slej prižge kako lučko na števcih in povzroči naraščanje nivoja motornega olja saj je motor neprestano zalit. Če je uporček še tako lepo skrit kot je bil v primeru moje stranke pa zna zadeva požreti kar nekaj časa predno odkriješ napako.
Zanimivo je da sem nekaterim strankam čudežne škatlice že odklopil ne da bi jim povedal in avto še vedno veliko bolje potegne.