Ice Man napisal/-a:Mogoče kdo ve, kaj vse moraš narediti, da lahko na cesto postaviš svoj doma izdelan avto...koliko bi to stalo?
To sem spraseval ze pred kakimi tremi leti in dobil odgovor:˝Prepovedati vam ne moremo..., ampak ta avto ne boste nikoli registrirali.˝
Po dolgem tezenju naj mi vendar pove, kako bi teoreticno lahko naredil A test, mi je povedal, da bi morali vsi delujoci elementi biti narejeni po standardu iz leta 97 (se enkrat opozarjam, da sem to spraseval pred tremi leti). Pa sem ga vprasal:`ce vzamem podvozje od BMW serije 5 letnik 91 in namontiram danes kupljene ABS zavore za to podvozje - bo dovolj dobro?` Odgovor je bil seveda ne, ker niso bile narejene po standardu iz leta 97. ` OK, kaj pa ce uporabim zavore recimo danes kupljenega Matica?` Odgovor: ` ja to bi pa slo, vendar morate imeti se luci, pa airbag, pa motor s katalizatorjem, ki ustreza danasnjim standardom...` V bistvu najlazje naredis svoj avto, ce kupis novega in te dele uporabis na predelanem. Pa se pol moras iti v MB, ker ga samo tam lahko toliko stestirajo (LPP lahko potrdi samo kaksno dodatno opremo). Ce pa vzames en ze registriran avto (recimo hrosc) in ce mu samo obliko spremenis za vec kot 30%, si na istem, kot da bi naredil cel avto sam.
Slisal sem, da so A testi v Angliji veliko bolj cloveku prijazni. Imas neke normative, ki se jih moras drzati, ampak ce zavore delajo, pac delajo - ni vazno po katerem standardu so bile narejene.
Sicer pa A teste podpiram, kam pa pridemo, ce bi vsak po svoje mal posvasal, pa bi kolesa stran padala in spoljerji po avtocesti leteli. Ampak to kar se pa grejo tukaj pri nas, je pa eno samo napihovanje Zajcev in Lovcev; siljenje ljudi, da si kupujejo originalne dele; in seveda - hoces biti malo drugacen? Imas prevec denarja? Na pol pa placaj se nam!