STROJNISTVO.com • Poglej temo - Motor za gokart

Motor za gokart

"Friziranje", sam svoj mojster, modelarstvo ...

Moderatorji: -M-, čopi, eustahije

Re: Motor za gokart

OdgovorNapisal/-a Jurasic » 8.1.2006 14:05

skrapa napisal/-a:Jaz bi pa vprašav če bi funkcioniralo če bi dal na gokart motor od samohodne kosilnice od 3-5 KM. Načrt že imam v mislih, pa bom prej vprašav še vas. Pa še to pol bi moral biti sam na en pogon ker če bi bila oba ne bi mogel krožit oz. bi rabil difencerjal (ali bi se dalo še kako naredit da bi bil na oba pogona). Hvala!

To boš pa zelo težko naredil
1. Kosilnca vrti vetrnico vodoravno tako, da bos mogel motor obrniti, kar bi pa povzročilo da ne bi bencin pritekel, bi mogu narediti pumpico ki je po mojem kosilnica nima.
2. Če bi že bila mašina dovolj močna, da bi te potegnla bi mogu narediti prenose, da bi dosegel spodobne hitrosti.
3. To vse je pa zelo zelo zelo težko narediti
"je pa izvedljivo " tako, da veselo na delo :D :o
TOMOS UBER ALLES
Jurasic
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a tomislav » 14.2.2006 21:06

Imam motor od gokarta, pokliči na 031 326 487!
tom
tomislav
Sodelavec
Sodelavec

OdgovorNapisal/-a tomislav » 17.2.2006 22:11

ga ni napisal/-a:
Anonimno napisal/-a:A ima morebiti kdo načrt za gokart?
Tudi jaz bi ga rabil. Vidim, da je kar veliko zanimanja za gokart.

Kar pokličite pa si pridite pogledat, kako to zgleda, poznam pa enega, ki ti ga naredi v nulo, sicer pa dobiš rabljene okvirje 031-326-487 !
tom
tomislav
Sodelavec
Sodelavec

Gokart

OdgovorNapisal/-a pero_frčak » 6.3.2006 16:25

Idi na tole stran Offroad.
Sicer je angleška sam veliko piše o izdelavi gokarta
Slika
Slika
Ayde
pero_frčak
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a Stfler » 23.3.2006 16:25

Lp

jaz bi vas pa samo vprašal ko se ne spoznam toliko na gokarte, pa bi ga rad naredil, sem star 14 let, zdaj pa bi vas prosil če bi mi lahko povedali katero mašino je fajn imeti na gokartu (od kosilnce ali od česa), pa prosil bi vas če ima kdo kak načrt za gokart (ogrodje) če bi mi ga lahko poslal po e-mail naslovu aljazcar@hotmail.com

Lp Aljaž
Stfler
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gregec » 23.3.2006 20:08

Od kosilnice je ok, ce je horizontalna gred. Ponavadi kaksne freze ali motokultivatorji. Za vertikalno rabis kotni prenos. Ce ne ves kaj delas, malo velik zalogaj.
Najlazje je dati 50 kSIT za rabljeno gokart masino s centrifugalno sklopko. Dobis sigurno v sportstilu v lj.

Vsi bi delali gokart in vsi bi imeli nacrte. Narisite ga, nimas kaj poceti eno uro. Rabis lepo tloris slikco okvirja iz neta in specifikacije okvirja. Za toliko resen projekt je cez glavo, ce to slikco insertas v acad, jo crtno porises in pac povecas po specifikacijah. Zbrises sliko in se enkrat zrises kot je treba, da ni vse krivo in nepovezano. Ce pa ne znas ali si len, ti pa posljem eno (za acad). Ostalo bos ze prilagodil za svoje dele, detajlov pa niti ne potrebujes. Samo pojdi si pogledat en kart in ti bo vse jasno. Tako ali tako so samo, vpetje volana, prednjih koles in zadnje osi ter pritrditev motorja.
lp
gregec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a eustahije » 23.3.2006 21:45

Stfler napisal/-a:Lp

pa vprašu bi vaš še če si lahka ogledate ttalo mašino ...
Lp Aljaž

''Jest bi te pa vprašu''... A znaš ti slovensko?
eustahije
Moderator
Moderator

gokart

OdgovorNapisal/-a Stfler » 24.3.2006 8:50

Lp

iz česa pa nej naredim okvir (aluminja...) al česa.
Pa kje bi se dalo dobiti kakšen volan za gokart, a bi lahko dal na gokart tudi tisto otroško krmiljenje (tisto, ko je otroški gokart, ki ga poganjamo z nogami)
Pa kako dolgo se prbližno dela gokart, pa a bi lahko šla na gokart tudi mašina http://www.bolha.com/oglas1461864 če si jo lahka ogledate na temle naslovu pa mi povete če bi šla ta tudi na gokart.

Lp Aljaž
Stfler
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gregec » 24.3.2006 12:08

Brez zamere, ampak tezko bos izdelal gokart, ce sprasujes take zadeve. Poklici prodajalca agregata in ti bo on povedal ali ima menjalnik, kaksno je stanje motorja..
Ce ni avtomatik, imas se en problem vec, kar si verjetno ne zelis. Sam bi raje iskal kaj primernejsega.
okvir pa jeklen. Povecini so okvirji, ki so uvozeni in naprodaj, narejeni iz Cr-Mo cevi ali najboljsi iz t45.
Samo tega ne bos dobil, tako da uporabi kar pac dobis od jeklenih cevi.
lp
gregec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Stfler » 24.3.2006 14:59

Lp!
Ja, kateri motor pa pol naj dam na gokart od kosilnice al od česa, pa rad bi, da bi bil avtomatik motor ne za prestavljat.

Lp Aljaž :wink:
Stfler
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gregec » 24.3.2006 15:56

Saj sem ti povedal. Gospod v sportstilu na celovski v lj mi je rekel, da imajo rabljene motorje s centrifugalnimi sklopkami za okoli 50000 SIT. To je motor prav za gokarte, verjetno za rentanje.
Ce dobis kaksen motor s horizontalno gredjo, od recimo briggs-a ali tecumseha, honde.. je tudi super. To so 4 taktni motorji, za netekmovalni gokart so primerni 5-6.5 konjski.
Recimo nekaj takega
Slika
samo pri nas rabljenega tezko. Sem ze sam vse preiskal,
novi so pa od 70.000 SIT, pa vse do 200.000 SIT. Potem potrebujes se sklopko, cene zal ne vem, ce sploh dobis to kje pri nas. Sam sem obupal in sem narocil precej delov iz ZDA, tam je tega vse polno in neprimerljivo ceneje.
Vglavnem samo ti ne bo nic skupaj padlo hehe!
gregec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a petosi13 » 24.3.2006 16:03

Kot pravi gregec, ce ne ves nic o nicemer in poleg tega nimas orodja, potem kupi ze narejen kart. Bo ceneje in bolje.
Tvoje vprasanje o izbiri materiala za ogrodje kaze na to, da res ne ves skoraj nicesar. Si se vprasal, kako bi iz Al naredil ogrodje? Kako bi krivil cevi? Ali pa kako motorni navor spraviti do koles? Kako bi dolocil prestavno razmerje? Pa morebitni diferencial? Pa zavore?

Saj sem bil tudi sam nekoc "mulc" z velikimi zeljami, pa ce zdaj pogledam nazaj, je jasno, da so bili vsi takratni projekti obsojeni na neuspeh ali pa zelo nevarni.

Raje se loti cesa manjsega, npr. izdelave pticje hisice :lol:

Pa ce bi se izrazal v slovenscini, bi te tudi laze razumeli.

lp
Peter
petosi13
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a Stfler » 25.3.2006 20:19

Lp

Ej gregec ka mi bi lahka ti poslal načrt tvojega gokarta ku sej veš sm še ˝˝mulc˝ pa ne vem skor nč, pa ku mi je dolgcajt bi se mal zajebavu z gokardom, HVALA ŽE V NAPREJ Aljaž

Lp Aljaž
Stfler
Novinec
Novinec

OdgovorNapisal/-a gregec » 26.3.2006 11:30

ni cel nacrt, je samo neka oblika, ki ji sledis. vsakega detajla ni, je bolj za izdelavo ¨iz glave¨. je pa dosti, da sestavis pravih mer in geometrije. sam ti svetujem, da preden kupis material za ogrodje, dobi motor, gume, nosilci platisc, zadnjo os z lezaji+ nosilci, disk + zobnik z nosilcema za os..pac glavne dele, po katerih bos prilagodil ogrodje.
drugace ne bos nikoli koncal zadeve. ze tako bos tezko, ce nimas krivilca, varilca in strugarja. kaksen volan, sedez in podobno bos dobil na bolsjaku, sem videl danes v lj.
sem poslal tloris. splotaj, daj na tla, cez folijo in sestavljaj na tem. se najlazje za prvic.
lp
gregec
Strokovnjak
Strokovnjak

OdgovorNapisal/-a gregec » 26.3.2006 11:35

za razlago osnovnih stvari pri kartu, poglej to stran.
imas lepo razlozeno podvozje, geometrija, nastavitve..
http://www.compgoparts.com/TechnicalResources/
gregec
Strokovnjak
Strokovnjak

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Friziranje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost