epošta: info@strojnistvo.com
(C) 2001 - 2012 STROJNISTVO.com
Moderatorji: -M-, čopi, eustahije
bohor napisal/-a:Kolikor jaz vem in sem predelal v svojih časih,kar nekaj motorjev ta tvoja predelava ne bo dolgo zdržala!!!Bat premera 42 mm je približno 60 kubikov in že pri tem batu si moral zamenjati še ojnico iz 10 na 12 in si res ne predstavljam tvoj bat 44 v cilindru od avtomatika!!!!

grm659... napisal/-a::wink: Najenostavnejša predelava-Fleksarčka je,da odstraniš gumijasto cev v obliki trnka,ki je v air boksu-potrebno ga je odpreti in potem ločiš trnk od obojke-,obvezna menjava ali predelava bata-napravit pretočne kanale-,menjava zadnjega zobnika-33 z manjšim(28 ali manj odvisno od moči,ki jo boš dobil),kapa in valj lahko ostaneta ista,potrebna pa je menjava vplinjača z večjim saj ima ta premajhen pretok zraka-fi-9,biti mora fi-12-in obvezno moraš odstraniti pušo,ki je vstavljena v krivino kjer je pritrjen vplinjač.Puša ima luknjo fi 9.Že s to predelavo boš pridobil dosti,če pa menjaš,ali prirediš še izpušno cev je,ki ima tudi zelo majhen pretok sploh v krivini,pa boš še bolj zadovoljen!!!No,potem je pa tle še pred vžig ( gmt ) ,ki pa naj se ga loti oseba z izkušnjami. In to je to.Poročaj kako kaj napreduješ,če pa te še kaj zanima,VPRAŠAJ!!! LP:

Kot je napisal-Bilobil-,za ta motorček ne rabiš ne izpita ne registracije tudi ne čelade saj spada v kategorijo koles rabiš pa HOMOLOGACIJO.Kot sem že napisal-prireditev bata,vplinjača,valja,menjava krivine izpušne cevi,malenkostno povečanje krivine vplinjača,nastavitev GMT,menjava zadnjega zobčenika -28 ali 26 zob,kapa ostane ista-ima večji kompresijski prostor- je poseg,ki traja kar nekaj ur.Sneti moraš mašino,da lahko odstraniš valj.Če sam nabaviš krivino ispušne cevi,zadnji zobnik,tesnilo pod valj,mogoče še vplinjač-12-14 delorto-bi prišlo delo cca-??eur.Odpreti je potrebno izpušno cev,odstraniti katalizator,blokado in potem vse skupaj lepo zavariti in pobarvati,da se nič ne pozna.Obstoječi bat se mi zdi dokaj kvaliteten saj imam tudi sam takega v mojem valju-s tem,da se napravijo pretočni kanali-.Z zobnikom 28zob garantirana brzina vsaj 45km/h in ni ga klanca,ki bi se ga vstrašil.Zadev nebi še enkrat opisoval,saj je že vse napisano in obrazloženo v gornjih prispevkih!!!Zmago1 napisal/-a:Zdravo
Že nekaj časa razmišljam o nakupu in predelavi takega motorja.
Zanima me kakšno hitrost doseže tak predelan motor in kako je z življ. dobo in okvarami?
GRM659: Zanima me če bi izvedli predelavo in koliko bi računali? V mislih imam samo predelavo motorja+izp sistema da bi dosegel neko normalno hitrost, drugih meh. delov ne bi menjal. Imate mogoče kakega za prodat?
Aja še vprašanje, je s tem motorjem res dovoljena vožnja brez čelade in brez izpita?
lp, Z

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov